aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Έλιωσε» τη Σλάβια και πήρε ισχυρό προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ!

«Έλιωσε» τη Σλάβια και πήρε ισχυρό προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Σλάβια Πράγας με 2-0, σε αγώνα στο πλαίσιο των πλέι οφ του Champions League και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Μετά από ένα αρχικό δεκάλεπτο «φωτιά», όπου ο ΑΠΟΕΛ έκανε το 2-0 με τους Ντε Καμάργκο (2’) και Αλωνεύτη (10’), στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να διατηρήσουν το «μηδέν» στην άμυνα και να πάνε με ισχυρό προβάδισμα στην Πράγα.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ονειρικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση όταν στην πρώτη φάση στην αναμέτρηση στο 2ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Ντε Καμάργκο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εμπεσίλιο. Στη συνέχεια στο 10’ ο Αλωνεύτης έκανε το 2-0 με εξαιρετική λόμπα, που πέρασε, πάνω από το σώμα του Λαστούφκα, στα δίκτυα.

Η Σλάβια, μετά τα δύο γκολ του ΑΠΟΕΛ που αχρήστευσαν οποιοδήποτε πλάνο είχε για τον αγώνα, προσπάθησε να επιτεθεί, με την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων όμως να στέκεται επάξια στον ρόλο της. Καλύτερη ευκαιρία για τους Τσέχους στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 36’ με τον Βάτερμαν να διώχνει δύσκολα το σουτ του Φρίντριχ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε μία κλασική ευκαιρία στο 45’ όταν ο Λαστούφκα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το πλάγιο σουτ του Ντε Καμάργκο.

Στην επανάληψη η Σλάβια μπήκε επιθετικά, ψάχνοντας το γκολ που θα της δώσει ελπίδες στον επαναληπτικό και στο 59’ είχε διπλή ευκαιρία με τον Χουσμπάουερ, όταν μετά από μεγάλο λάθος του Μοράις η μπάλα έφτασε στον Χουσμπάουερ, που το πρώτο σουτ του απέκρουσε ο Ρουέδα στη γραμμή, ενώ το δεύτερο απέκρουσε ο Βάτερμαν.

Στη συνέχεια του ημιχρόνου οι Τσέχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά εκτός από το δοκάρι του Μεσάνοβιτς στο 77’ δεν είχαν άλλη καλή ευκαιρία για να σημειώσουν ένα γκολ και ο ΑΠΟΕΛ θα πάει έτσι στον επαναληπτικό της Πράγας με ένα μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Ο επαναληπτικός της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (23/8, 21:45) στην Πράγα και στο «Έντεν Αρένα».

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Ορ (52′ Εφραίμ), Εμπεσίλιο (83′ Μπερτόλιο), Αλωνεύτης (68′ Φαρίας), Ντε Καμάργκο.

Σλάβια Πράγας (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Λαστούφκα, Φρίντριχ, Ν΄Γκαντό, Γιούγκας, Τσούτσεκ, Μπόριλ, Φαν Μπιούρεν (46′ Ζμίρχαλ), Χουσμπάουερ, Στοχ (79′ Σικόρα), Ροτάν (72′ Μεσάνοβιτς), Σκόντα.

Σκόρερ: 2′ Ντε Καμάργκο, 10′ Αλωνεύτης.

Κίτρινες: Ντε Καμάργκο, Καρλάο / Ροτάν.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αντόνιο Λάοθ (Ισπανία).

Βοηθοί Διαιτητές: Πάου Ντεβίς και Ροβέρτο Πέρεθ (Ισπανία).

Επιπρόσθετοι Διαιτητές: Χεσούς Μανθάνο και Κάρλος ντελ Θέρο (Ισπανία).

Τέταρτος: Τεοδόρο Μαγάν (Ισπανία).

Η ζωντανή περιγραφή της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ