Εκτεθειμένος ο Τραμετσάνι, εκτεθειμένος κι ο ΑΠΟΕΛ

Ο Ιταλός έμεινε εκτεθειμένος από το σύστημα (3-5-2), την εμφάνιση και από την έλλειψη παλμού στις κερκίδες…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Πάολο Τραμετσάνι έμεινε εκτεθειμένος, καθώς τίποτα σχεδόν δεν του βγήκε στο παιγνίδι με την Καραμπάχ (1-2) και πάνω απ’ όλα τον «πρόδωσε» και το σύστημα (3-5-2) για το οποίο όλοι τον κράζουν. Μέχρι και πρώην παράγοντες και παίκτες των γαλαζοκίτρινων. Κι αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που πάρθηκε η απόφαση από τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη να αποδεσμευτεί, μαζί με αρκετούς άλλους βέβαια γνωστούς και άγνωστους, επιβεβαιωμένους και μη, που έκαναν τον κόσμο να μοιάζει με «καζάνι» που βράζει.

Μια βόλτα να έκανε κάποιος τα τελευταία 24ωρα από τα social media, θα διάβαζε και θα έβλεπε απίστευτες ατάκες και πολύ βαριές κουβέντες κατά του Τραμετσάνι. OΚ, ο Ιταλός (πάλι καλά) αναγνώρισε πως είχε μερίδιο ευθύνης για την ήττα -και μεγάλο μάλιστα λέω εγώ-, από την άλλη όμως, παρακολουθώντας τον κάποιος δεν θα περίμενε και τίποτα λιγότερο. Απλά κάποιοι ήλπιζαν πως αν μη τι άλλο θα έπαιζε με «τέσσερις» στην άμυνα. Κι οι εμμονές του τον «έφαγαν».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρώτη Ντολ, χειραψίες, Ρέζα και… βλέμμα Εφραίμ

Εκτός από τα λάθη του Ιταλού, βασικά ατού των γαλαζοκίτρινων υστέρησαν (Αλ Τάαμαρι, Μιχαΐλοβιτς, Μάτιτς, Ιωάννου κ.ά.) κόντρα στην Καραμπάχ. Ακόμα, δεν θα συμφωνήσω ούτε με τον Πάβλοβιτς, που είπε πως, «γιατί θαύμα; Δεν θέλουμε 100 γκολ». Ο Σέρβος σίγουρα γνωρίζει το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό κι ακόμα κι αν ποντάρει στο γνωστό «moto» της γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών, «impossible is nothing», ίσως να χρειαστεί και κάτι παραπάνω στο Αζερμπαϊτζάν. Όχι πως δεν ανατρέπεται το 1-2, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να παρουσιαστεί ένας ΑΠΟΕΛ βγαλμένος μέσα από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Γίνεται; Και βέβαια (λέω εγώ) γίνεται.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: Οι «καβγάδες», οι εμμονές και το déjà vu του Πετρίδη

Από εκεί και πέρα, είναι και η Κάρτα Φιλάθλου που «πληγώνει ανεπανόρθωτα» τον ΑΠΟΕΛ, όσο οι οργανωμένοι επιμένουν στον «ανένδοτο αγώνα τους». Αφού είναι τοις πάσι γνωστό πως ο κόσμος των γαλαζοκίτρινων είναι κυριολεκτικά ο 12ος τους παίκτης. Ειδικά σε τέτοιας υφής παιγνίδια! Όλα στραβά του πήγαν, λοιπόν, στον αγώνα με τους Αζέρους, που για να λέμε και την αλήθεια, διαθέτουν πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, πλην όμως όχι άτρωτη. Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα και ίσως να εδικαιούτο κάτι περισσότερο από το προχθεσινό ματς.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία: Στον «Αρχάγγελο» με καλή διάθεση ο Τραμετσάνι

Βέβαια, μετά Χριστόν πολλοί προφήτες, θέλω όμως να σταθώ λίγο ακόμα στην Κάρτα Φιλάθλου. Τη στιγμή που όλοι βλέπουν και αναγνωρίζουν τις αδυναμίες, τα κενά και τα προβλήματα που δημιουργούνται, γιατί οι έχοντες την ευθύνη και το γενικό πρόσταγμα (το Κράτος, η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς) επιμένουν με το έτσι θέλω να αλλοιώσουν το DNA του οπαδού! Όχι μόνο του οπαδού του ΑΠΟΕΛ, αλλά όλων των ομάδων. Δεν λέω, κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος στο θέμα με τη βία στα γήπεδα, όχι όμως να ισοπεδώσουμε τα πάντα για χάριν της Κάρτας. Σαφώς και η ήττα του ΑΠΟΕΛ δεν οφείλεται στην Κάρτα Φιλάθλου, κάπου όμως έβαλε κι αυτή το χεράκι της για την προχθεσινή εικόνα της ομάδας.