aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕκκίνηση ρεκόρ από τον Δώνη που δεν… μάσησε

Εκκίνηση ρεκόρ από τον Δώνη που δεν… μάσησε

Ποιος να το΄λεγε στα αλήθεια πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, πως ο Παναθηναϊκός με το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, τους περιορισμούς σε μεταγραφές (λόγω μη αδειοδότησης) και του μικρότερου μπάτζετ των τελευταίων ετών, θα φτάσει στο σημείο να μετράει το απόλυτο των νικών!

Τέσσερες νίκες σε τέσσερα παιχνίδια για την ομάδα του «τριφυλλιού» και κάπως έτσι αυξάνονται και πληθύνονται τα «σκισμένα πτυχία» που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Όχι μόνο εκτός, αλλά κι εντός του οργανισμού των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη πετάει με εμφατικό τρόπο στα…σκουπίδια τον τίτλο του φαβορί για υποβιβασμό, όπως πολλοί βιάστηκαν να εκτιμήσουν, να προβλέψουν και να του αποδώσουν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Κι αυτή η ωραία εικόνα στην πρώτη τετράδα των αγώνων της Super League, είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον «λοχαγό» Γιώργο Δώνη.

Ο 49χρονος προπονητής δεν δίστασε το περασμένο καλοκαίρι να αναλάβει το τιμόνι του «μνημονιακού» Παναθηναϊκού και να δουλέψει με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

Εν γνώσει του, το «τρένο» ανέλαβε μια αποστολή με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, ή αλλιώς μια «αποστολή – αυτοκτονίας» όπως χαρακτήριζαν ουκ ολίγοι την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Ο Δώνης όμως δεν…μάσησε.

Και το έκανε γιατί και γούσταρε να εκπληρώσει ένα προπονητικό απωθημένο του με τον πάγκο του «τριφυλλιού» και πίστεψε ακράδαντα πως αυτό το μοντέλο με τους νεαρούς παίκτες να βγαίνουν μπροστά, μπορούσε να…τσουλήσει.

Παρεμπιπτόντως, ο κόουτς Δώνης ουδέποτε στην εν Ελλάδι προπονητική καριέρα του είχε να επιδείξει τέτοια εκρηκτική εκκίνηση (με το απόλυτο των νικών έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές) σε επίπεδο πρωταθλήματος στους πάγκους του Ηλυσιακού, της ΑΕΛ, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ.

Το «τέσσερα στα τέσσερα» με τον Παναθηναϊκό, αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον Δώνη κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στην εντυπωσιακή κίνηση των «πρασίνων» στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ