aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕκεί θα χτυπήσει τη Ρόζενμποργκ!

Εκεί θα χτυπήσει τη Ρόζενμποργκ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ έχει κοιτάξει τα πάντα που αφορούν τη Ρόζενμποργκ. Από τη συμπεριφορά και τα πλάνα του Κάρε Ίνγκεμπριγκτσεν, έως τον κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά.

Η λεπτομερής αποκρυπτογράφηση των Νορβηγών εννοείται πως οδήγησε στην άντληση μιας σειράς συμπερασμάτων, βάσει των οποίων «χτίστηκε» και το αγωνιστικό πλάνο ενόψει του σημαντικού μεθαυριανού αγώνα για την 3η προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το βασικότερο που απορρέει από τη «μάθηση» της Ρόζενμποργκ; Πως σαφώς πρόκειται για επικίνδυνο μεσοεπιθετικά αντίπαλο, ιδιαιτέρως από την εκδήλωση επιθέσεων από τις πτέρυγες, αλλά με (εμφανείς) ανασταλτικές αδυναμίες. Ο αριθμός 10, όσα τα τέρματα που δέχθηκε στο πρωτάθλημα σε 17 ματς, είναι πλασματικός.

Και προφανώς, εκεί ζητά επίμονα ο Τόμας Κρίστιανσεν να «χτυπήσουν» οι ποδοσφαιριστές του μεθαύριο βράδυ στο στάδιο Λέρκενταλ, εξασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. Πολύ περισσότερο στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Ο Δανός προπονητής κρίνει πως η πίεση από ψηλά είναι ικανή να επιφέρει δυσλειτουργία των πρωταθλητών Νορβηγίας, να προκύψουν τα αβίαστα λάθη και με έξυπνες επινοήσεις των παικτών του να εκκολαφθούν οι ιδανικότερες προϋποθέσεις για την παραβίαση της εστίας. Εκτός από τη σωστή αμυντική συμπεριφορά, σημείο «κλειδί» για τον ΑΠΟΕΛ θα είναι το πώς θα συμπεριφερθεί στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης του.

Σε αντίθεση με τις διπλές αναμετρήσεις απέναντι στην TNS, όπου όλοι οι παίκτες της αντιπάλου ήταν πίσω από την μπάλα, σε αυτές με τη Ρόζενμποργκ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο Ίνγκεμπριγκτσεν θα επενδύσει σε ένα επιθετικό σχηματισμό (4-3-3), οπότε οι χώροι θα είναι πολύ περισσότεροι, φτάνει να αξιοποιηθούν σωστά με βάση το πλάνο που εκπονήθηκε και θα αναλυθεί λεπτομερώς εντός της ημέρας.

Έστω κι αν ο Ντε Καμάργκο δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για να πάρει φανέλα βασικού στο Τρόντχαϊμ, ασφαλώς υπάρχει πλειάδα επιλογών για τον Κρίστιανσεν ώστε να γίνει η… δουλειά μέσα στο άντρο των Βίκινγκ.

Οι Σωτηρίου, Ντε Βινσέντι, Βάντερ, Εφραίμ και Γιαννιώτας είναι εκ των ποδοσφαιριστών με ικανότητα στη διεμβόλιση της αμυντικής διάταξης της Ρόζενμποργκ και βεβαίως, στο να στείλουν την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να πετύχει ένα ή ακόμη και περισσότερα στο μεθαυριανό ματς προκειμένουν με άλλον αέρα να πάει στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ