aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕίτε καταλαβαίνουμε, είτε όχι, κ. Ντολ ήσουν αδιάβαστος!

Είτε καταλαβαίνουμε, είτε όχι, κ. Ντολ ήσουν αδιάβαστος!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η αλήθεια είναι πως αν ρωτήσεις 10 προπονητές για τα συστήματα στο ποδόσφαιρο και αν αυτά οδηγούν μία ομάδα σε επιτυχία, τουλάχιστον οι εννέα θα γελάσουν και θα πουν όχι. Τα ίδια έλεγε ο Πάολο Τραμετσάνι, τα ίδια είπε και ο Τόμας Ντολ μετά την εφιαλτική ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ντουντελάνζ. Όποτε δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν.

Ο Γερμανός το είπε με αρκετά άκομψο τρόπο στην συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως όσοι μιλάνε συνεχώς για συστήματα δεν καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο. Προφανώς οι ίδιοι άνθρωποι του είχαν απονείμει τα εύσημα όταν με μόλις τρεις-τέσσερις προπονήσεις στην «πλάτη» μετέτρεψε το 3-5-2 σε 4-2-3-1, παρέταξε τον ΑΠΟΕΛ με ορθολογικό τρόπο σε σύστημα και πρόσωπα οδηγώντας την ομάδα του σε σπουδαία πρόκριση στο Μπακού επί της Καραμπάχ. Ας ξεπεράσουμε και τον επιθετικό τρόπο απάντησης του κ. Ντολ στην ερώτηση για τον λόγο που δεν έβαλε βασικό τον Τάαμαρι.

«Είμαι ο μόνος που ξέρει σε τι κατάσταση είναι ο κάθε παίκτης και δεν είναι κάτι που θα συζητήσω εδώ μαζί σας. Βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση την κατάσταση. Ο λόγος είναι επειδή ο Τάαμαρι ήταν κουρασμένος όταν ήρθε από την Εθνική. Τον είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο πόσο καταπληκτικός παίκτης είναι. Μην αρχίσετε να μου λέτε ποιος παίκτης ήταν μέσα και ποιος έξω. Είναι αποφάσεις του προπονητή, πρέπει να δείχνετε σεβασμό. Δεν είμαι εδώ για να σας εξηγώ πάντα γιατί ο κάθε παίκτης ήταν μέσα ή έξω. Μην το αρχίζετε αυτό… Πρέπει να δέχεστε τις αποφάσεις», απάντησε ο Γερμανός.

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Ντολ: «Θα τρελαθώ, συγγνώμη, αλλά δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο»

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του, μετά από τέτοιο αγώνα τα νεύρα είναι τεταμένα, οπότε ας πάμε παρακάτω. Αφήνουμε τα συστήματα, αφήνουμε και τον Τάαμαρι. Το δεδομένο είναι πως ο Τόμας Ντολ δεν διάβασε όσο θα έπρεπε το παιχνίδι με την Ντουντελάνζ. Είτε καταλαβαίνει κανείς από ποδόσφαιρο, είτε όχι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με… τουπέ στο παιχνίδι. Τα ΜΜΕ και ο κόσμος μπορεί να λένε ότι θέλουν. Να χρίζουν φαβορί και να γράφουν για παιχνίδι τυπικής διαδικασίας. Ο ίδιος, όμως, είχε την ευθύνη να περάσει στους παίκτες του το αντίθετο. Και δεν το έκανε. Όπως ούτε τακτικά, ανεξαρτήτως συστήματος, παρουσίασε όπως έπρεπε τον ΑΠΟΕΛ. Εννέα τελικές σε ένα ημίχρονο δεν έκανε ο Άγιαξ στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Για να τις κάνει η Ντουντελάνζ πάει να πει ότι τίποτα δεν λειτούργησε σωστά το βράδυ της Πέμπτης στο ΓΣΠ.

Oύτε καν όταν ο ΑΠΟΕΛ έκανε την ανατροπή και γύρισε το ματς υπέρ του στο ονειρικό πεντάλεπτο (54′ – 58′) δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να ρίξει το… τρελό ρυθμό που είχε το ματς. Με βάση την εμειρία του ΑΠΟΕΛ σε τέτοιους αγώνες έπρεπε να «σκοτώσει» το παιχνίδι, να ρίξει ταχύτητα και να πάρει τα εύσημα της ανατροπή. Αντί αυτού από το 58΄ που προηγήθηκε με 3-2 έως το 72΄που δέχθηκε την ισοφάριση δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Μάλλον έκανε. Ξέχασε στο ζέσταμα τον Άλεφ, τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που είχε διαθέσιμο και είχε την ικανότητα να «παγώσει» το παχνίδι και στην πορεία έγινε… Εφραίμ όταν είχε ήδη γίνει το κακό (3-3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ