aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕίσαι μεγάλος μάγκας, αγόρι μου!

Είσαι μεγάλος μάγκας, αγόρι μου!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Στο πρόσφατο ντέρμπι των «αιωνίων» της πρωτεύουσας, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και συνέχισε να προκαλεί τον θαυμασμό όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρό μας, αφού έφτασε τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα.

Χθες με την ενέργειά του στο πρώτο γκολ «καθάρισε» στο ντέρμπι των «θρύλων» του κυπριακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, χαρίζοντας στον ΑΠΟΕΛ την υπερπολύτιμη νίκη-πρωτιά στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν θυμηθούμε ότι είχε βάλει τη σφραγίδα του και στον αγώνα του α’ γύρου στο Καραϊσκάκη πετυχαίνοντας το νικητήριο, πώς να μην… τρελαθεί το πανελλήνιο με αυτόν τον απίθανο 23άρη που μεστώνει -ποδοσφαιρικά- μέρα με τη μέρα.

Και για όσους ξεχνούν εύκολα, ήταν ο ποδοσφαιριστής που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και στην αναμέτρηση με την Γιανγκ Μπόις στο ΓΣΠ. Τι άλλο να κάνει; Μας υποχρεώνει όλους να υποκλιθούμε και να του πούμε «είσαι μεγάλος μάγκας, αγόρι μου». Κάτι τέτοιο θα σκέφτονταν οι 13 χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ όταν αποχώρησε στο 80ό λεπτό της χθεσινής αναμέτρησης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και όλοι όρθιοι του χάρισαν απλόχερα το ζεστό τους χειροκρότημα.

Τα ‘χουμε πει πολλές φορές. Η μαγκιά του Πιέρου δεν περιορίζεται στην αποτελεσματικότητά του στο σκοράρισμα. Θέλει ένα… χωριό αντίπαλους αμυντικούς να τον φρουρούν και πιέζει σαν σκυλί, μόνος του, μισό γήπεδο! Τι άλλο να θέλει από τον σέντερ φορ του ο πλέον απαιτητικός προπονητής.

Με τη σημείωση ότι  ο ΑΠΟΕΛ δαπάνησε σε ξένους μερικά εκατομμύρια ευρώ για να βρει έναν επιθετικό κλάσης, αλλά τον βρήκε στο πρόσωπο ενός Κύπριου, ο οποίος πριν μερικούς μήνες (πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους γαλαζοκίτρινους) αμειβόταν με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως που μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Είναι γνωστό ότι ο Πιέρος Σωτηρίου απασχολεί, ήδη, τις ξένες αγορές. Γι΄ αυτό άλλωστε και στα ματς του ΑΠΟΕΛ και της εθνικής μας ομάδας συνωστίζονται οι ατζέντηδες για να τον παρακολουθήσουν.

Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του, αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να σταδιοδρομήσει και εκτός Κύπρου. Το σίγουρο είναι ότι η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δεν έχει καμία σχέση με τα ποσά που αναφέρονται στις σχετικές ιστοσελίδες, είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η ομάδα που θέλει πραγματικά τον διεθνή μας επιθετικό, θα πρέπει να πληρώσει ακριβά. Πολύ ακριβά… Κι ο ίδιος θα εξασφαλίσει, ταυτόχρονα, το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του (που θα αποκτήσει…).

Με όλον τον σεβασμό, αλλά αν οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι ουσιαστικό κριτήριο, οι επιθετικοί του Ολυμπιακού που στοιχίζουν εκατομμύρια δεν είναι και πολύ καλύτεροι από τον Πιέρο. Όσο για τους αμυντικούς του «θρύλου» του Πειραιά, μάλλον θα τον βλέπουν στον ύπνο τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ