aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕις μνήμην τεσσάρων ηρώων

Εις μνήμην τεσσάρων ηρώων

Χθες Κυριακή 8 Ιουλίου, η ποδηλατική Ομάδα της Ομόνοιας πραγματοποίησε αγώνα προς τιμή των πεσόντων αντιστασιακών του 1974 Χαράλαμπου Χριστοφή, Αναστάση Χριστοφή, Παντελάκη Χαραλάμπους και Χριστάκη Κόμπου, με τερματισμό τον χώρο του μνημείου των Ηρώων στο Φικάρδου, όπου πραγματοποιήθηκε και το ετήσιο μνημόσυνο τους.

Τα δυο αδέλφια Χαράλαμπος και Αναστάσης Χριστοφή, 24 και 22 ετών αντίστοιχα, το 1974, κατά την διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ανάλαβαν να μεταφέρουν τα μέλη της φρουράς του Προέδρου Μακαρίου, που είχαν αποκοπεί στην Κλήρου και ζήτησαν μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στη Λεμεσό.

Στην Παρεκκλησιά, το αυτοκίνητο τους ανακόπτεται από μπλόκο των πραξικοπηματιών οι οποίοι τους απήγαγαν. Οι τέσσερις μεταφέρονται μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα σε ένα σκουπιδότοπο του Αγίου Τύχωνα. Εκεί δολοφονούνται άνανδρα θάβονται επί τόπου, τόσο πρόχειρα που τα χέρια τους προεξέχουν από το χώμα. Ο τάφος θα εντοπιστεί τον Αύγουστο, ύστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες των δικών τους και αναγνωρίζονται από το ρολόι με το σήμα της Ομόνοιας Λευκωσίας που φορούσε το ένα από τα δυο αδέλφια Χριστοφή.

Βίντεο από τον τερματισμό στο Φικάρδου:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ