aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕίδε, δοκίμασε και κατέληξε!

Είδε, δοκίμασε και κατέληξε!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το δεύτερο και βασικότερο σκέλος της προετοιμασίας, δίνοντας τέσσερα φιλικά παιχνίδια επί πολωνικού εδάφους. Κέρδισε την Παρτίζαν (1-0), εξήλθε ισόπαλος με τις Ατλάντας (2-2), Βιιτόρουλ (1-1) και ηττήθηκε από τη Λέχια Γκντανσκ (1-2).

Παρόλο που ξεκάθαρα συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν, τα φιλικά αποδείχθηκαν ιδιαίτερα διδαχτικά για τον νέο προπονητή της ομάδας Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος έριξε το μεγαλύτερο βάρος στον τομέα της τακτικής. Κατά τις δύο σχεδόν εβδομάδες παραμονής στο «Μιστράλ», ο Δανός είχε τη δυνατότητα να κατασταλάξει την άποψή του για αρκετούς ποδοσφαιριστές και αναλόγως θα προχωρήσει στη συνέχεια. Είδε, δοκίμασε και κατέληξε!

Αν και χωρίς την προσθήκη επιθετικού που αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια. Πέτυχε πέντε γκολ, τα τρία διά ποδός Ντε Βινσέντι και δημιούργησε τα ρήγματα για να σκοράρει πολύ περισσότερες φορές.

Το πρέσινγκ ώστε να μην δίνεται πολύς χώρος κίνησης στον αντίπαλο ήταν στοιχείο που λειτούργησε. Εκείνο που αποτέλεσε ψεγάδι στο εν λόγω σκέλος είναι πως στη διάταξη 4-2-3-1 που δούλεψε περισσότερο ο Κρίστιανσεν, δεν υπήρχε η απαιτούμενη διάρκεια στα καλά διαστήματα. Συν τοις άλλοις η κυκλοφορία της μπάλας δεν γινόταν με γρήγορο τρόπο, κάτι που επιθυμεί ο Δανός κόουτς.

Όσον αφορά στον τρόπο σύμπτυξης, με εξαίρεση το ματς απέναντι στην Παρτίζαν, στα υπόλοιπα παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία ατομικά λάθη, τα πλείστα αβίαστα, αλλά και έλλειψη της απαιτούμενης συγκέντρωσης. Ιδιαιτέρως στο κέντρο της άμυνας. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να δεχθεί συνολικά πέντε γκολ. Κάτι «νέο» που βγήκε στον… αφρό, είναι η δυνατότητα που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ στους αντιπάλους να τον απειλήσουν πολλές φορές με σουτ εκτός περιοχής.

Το ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο οι ρόλοι, η χημεία και το σύνολο να βρει μια ομοιογένεια. Επειδή όμως έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με πέρσι, απαιτείται χρόνος ώστε να «δέσει» η ομάδα και ο εμβολιασμός των νέων στοιχείων τακτικής να βρουν κατ’ επέκταση πλήρη εφαρμογή.

Γι΄ αυτό και το αρχικό σχήμα που είδαμε στο τελευταίο φιλικό που απαρτιζόταν από παίκτες του περσινού βασικού κορμού (Πάρντο, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Εφραίμ, Μοράις, Βινίσιους, Βάντερ, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου) δεν αναμένεται να έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ