aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Εγώ είμαι ευχαριστημένος, θα πεθάνω με αυτή τη φιλοσοφία» (video&pics)

«Εγώ είμαι ευχαριστημένος, θα πεθάνω με αυτή τη φιλοσοφία» (video&pics)

Συνέντευξη Τύπου παραθέτει αυτή την ώρα στο προπονητικό κέντρο Αρχάγγελος ο Τόμας Κρίστιανσεν ενόψει της αναμέτρησης με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Δανός προπονητής τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ειδησεογραφία της ομάδας.

Αρχικά ο Δανός τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία της ομάδας του λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και της απουσίας αρκετών διεθνών ποδοσφαιριστών.

«Ήταν δύσκολη περίοδος αφού απουσίαζαν αρκετοί διεθνείς. Δουλέψαμε περισσότερο στην φυσική κατάσταση. Είχαμε παίκτες που δεν ήταν αγωνιστικά έτοιμοι, αφού δεν έκαναν προετοιμασία και δουλέψαμε σε αυτό τον τομέα ώστε να τους έχουμε στην διάθεση μας στην συνέχεια», είπε αρχικά και ακολούθως αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στον σαββατιάτικο αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα.

gm0_0124

«Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που επαναρχίζει το πρωτάθλημα, Βλέπουμε μόνο το ματς με την Νέα Σαλαμίνα. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά προέχει ο αγώνας αυτός. Η Σαλαμίνα είναι πολύ καλή ομάδα. Πέρυσι ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος. Φέτος βελτιώθηκαν, έκαναν καλές μετεγγραφές και θα είναι ακόμα πιο δυνατοί», πρόσθεσε και συνέχισε πάλι με κολακευτικά λόγια για τους ερυθρόλευκους:

«Έχουν μια καλή και ισορροπημένη ομάδα με δυνατά άκρα και ποιότητα στην επίθεση. Έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ο Γιάννης Σκοπελίτης. Υπάρχει δυσκολία να δεχθούν γκολ αν και με τον Απόλλωνα έκαναν κάποια λάθη και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να φύγουμε με τη νίκη από το ”DIMCO Αμμόχωστος”».

Και συνέχισε: «Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Με τη Σαλαμίνα θα επιλέξουμε αυτούς που είναι πιο έτοιμοι για να κερδίσουμε. Μετά από λίγες μέρες ακολουθεί η Αστάνα, όμως, προτεραιότητα αποτελεί η Σαλαμίνα».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις λιγοστές επιλογές που έχει για την κορυφή της επίθεσης: «Δεν με ανησυχεί. Έχουμε αρκετές επιλογές με ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν και ως περιφερειακοί επιθετικοί, αλλά και καλούς εξτρέμ με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Θα ήταν ιδανικό να είχαμε τρεις επιθετικούς, αλλά δεν ανησυχώ».

gm0_0168

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ρόστερ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις: «Τώρα είμαι ευχαριστημένος με το υλικό που έχω. Η ομάδα έδειξε ότι είναι ανταγωνιστική και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει τον Δεκέμβρη. Έχουμε μπροστά μας τη Σαλαμίνα που είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ετοιμότητα των Ιγκόρ ντε Καμάργκο και Ροβέρτο Λάγο, είπε: «Η διακοπή ήταν πολύ σημαντική. Είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε εξειδικευμένα στην προετοιμασία και ειδικά με τους ποδοσφαιριστές που έπρεπε να ανεβάσουμε το βαθμό ετοιμότητάς τους. Όλοι είναι έτοιμοι τώρα, όμως, ο κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει αν αποδεικνύει ότι αξίζει να βρίσκεται στην ενδεκάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση μου και ο καθένας θα κρίνεται από την ετοιμότητά του για το αν θα αγωνιστεί ως βασικός».

Όσον αφορά στην κριτική που δέχεται περί εμμονών με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τη φιλοσοφία του, είπε: «Ως προπονητής έκανα πάντα το ίδιο πράγμα. Και στην ΑΕΚ το ίδιο έκανα. Τα αποτελέσματα είναι εκεί. Ο τρόπος που δουλεύω είναι η φιλοσοφία μου. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις που θα είσαι την επόμενη μέρα. Θα πεθάνω με τις ιδέες και τη φιλοσοφία μου. Είπα ξανά ότι όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους, αλλά πρέπει να την κερδίσουν. Και οι προπονητές κάνουν λάθη. Μπορεί να κάνω και εγώ λάθη στις επιλογές μου».

gm0_0179

Η κουβέντα στη συνέχεια πήγε στους αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ: «Η κλήρωση είναι καλή και έχουμε καλές πιθανότητες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε εκατό τοις εκατό έτοιμοι, διότι αυτό είναι απαραίτητο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί να γίνει το καλύτερο μπορεί και το χειρότερο. Όμως, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό το επίπεδο».

Και πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Την Αστάνα τη ξέρουμε από πέρσι και θέλουμε μια μικρή εκδίκηση. Η Γιανγκ Μπόις είναι επίσης ανταγωνιστική και τη μελετήσαμε, όμως, όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε από μόνος του στην κριτική για τις μετεγγραφές και εξέφρασε την ικανοποίησή του: «Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για τις μεταγραφές. Σαν προπονητής είμαι ικανοποιημένος. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις τρεις διοργανώσεις. Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο γήπεδο με τη Σαλαμίνα. Θέλω να υπενθυμίσω πως είμαστε η μοναδική κυπριακή ομάδα που είμαστε σε ομίλους. Είχαμε δύσκολες κληρώσεις με τη Ρόζενμποργκ και την Κοπεγχάγη. Με τη Ρόζενμποργκ τα καταφέραμε, ενώ με την Κοπεγχάγη το παλέψαμε μέχρι τέλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ