aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕφτά χρόνια από το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ (pics & vid)

Εφτά χρόνια από το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ (pics & vid)

«Θα περάσουν χρόνια για να καταλάβουμε τι έχει πετύχει ο ΑΠΟΕΛ», είχε δηλώσει ο αρχιτέκτονας της σπουδαιότερης επιτυχίας κυπριακής ομάδας στην ιστορία του αθλητισμού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πόσο δίκαιο είχε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Σαν σήμερα, εφτά χρόνια πριν, στις 23 Νοεμβρίου 2011 οι γαλαζοκίτρινοι σφράγιζαν την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ υψώνοντας ανάστημα στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη και αποσπώντας ισοπαλία 0-0 απέναντι στην Ζενίτ.

Η ποδοσφαιρική λογική διαλύθηκε με κάθε τρόπο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του σε μία επική πορεία που έμελλε να σταματήσει στον «ναό» του ποδοσφαίρου, το επιβλητικό «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πέντε μήνες αργότερα, καθώς η «αρμάδα» του Ιβάν πέταξε εκτός θεσμού και τη Λυών στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δίψα για να δώσει… απαντήσεις

Το τι ακολούθησε με το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ παικτών, τεχνικής ηγεσίας και των χιλιάδων οπαδών του ΑΠΟΕΛ που έστησαν πάρτι στην έδρα της Ζενίτ δεν περιγράφεται με λέξεις και θα παραμείνει εφ’ όρου ζωής χαραγμένο στις μνήμες των φίλων της κυπριακής ομάδας.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το θαύμα, άντεξε στην «παγωμένη» Αγία Πετρούπολη και έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα (και μοναδική έως σήμερα) που προκρίθηκε στη φάση των 16 του Champions League. Η «σφιχτή» άμυνα, ο ανίκητος Ούρκο Πάρντο και η τύχη λειτούργησαν υπέρ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έγραψε ιστορία σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, που διεκόπη δύο φορές λόγω καπνογόνων και επεισοδίων των Ρώσων οπαδών με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ