aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕφραίμ, με το... έτσι και το θέλω

Εφραίμ, με το… έτσι και το θέλω

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις διοίκησης και μάνατζερ Γιώργου Εφραίμ, οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι δεν τα έχουν βρει σε όλα. Δεν το φωνάζουν, όμως, αφού η όλη διαδικασία «τρέχει». Και από τη στιγμή που οι συζητήσεις είναι σχεδόν καθημερινές και το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές χαρακτηρίζεται καλό, υπάρχει αισιοδοξία ότι αργά ή γρήγορα, με τον άλφα ή βήτα τρόπο θα τα βρουν!

Αυτό τουλάχιστον είναι το μήνυμα που αφήνεται εντέχνως να διαρρεύσει καθότι μιλάμε για ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και πρωτίστως έχει τεράστια συμβολή στις επιτυχίες του συλλόγου, ιδιαιτέρως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Εδώ και μέρες προκύπτει διαφορά σε σχέση με τους όρους μιας πιθανής ανανέωσης του συμβολαίου, με πιο σημαντική το οικονομικό. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αξιώνει αύξηση των ετήσιων απολαβών του, με τις πληροφορίες να μιλάνε για ένα ποσό που ξεπερνά τις €280.000 ώστε να σφραγίσει με την τζίφρα του την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας του. Ασφαλώς για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές θα πρέπει κι άλλα κομμάτια να ενωθούν.

Αυτά βρίσκονται στο τραπέζι, με την ξεκάθαρη πρόθεση να ολοκληρωθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Στο υφιστάμενο συμβόλαιο, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ρήτρα και ανέρχεται περίπου στις €500.000. Μια σημαντική παράμετρος, με το ερώτημα που τίθεται να είναι εάν θα συμπεριληφθεί στο νέο συμβόλαιο. Και εάν όχι, το πώς σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αξιοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του παίκτη.

Με αυτά και με αυτά, δεν σημαίνει πως στον ΑΠΟΕΛ αισθάνονται πως ο χρόνος τους πνίγει, καθώς το συμβόλαιο του Εφραίμ εκπνέει τέλος της τρέχουσας σεζόν. Λένε εδώ και μέρες πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται και επί της παρούσης δεν υπάρχει καμία κατάληξη», προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λεπτομέρειες. Το ίδιο σκηνικό και με τον Στάθη Αλωνεύτη, άλλο ένα ανοικτό (και βαρυσήμαντο) κεφάλαιο.

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν, ασφαλώς, πως από τον νέο χρόνο ο Εφραίμ (όπως και ο Αλωνεύτης) θα έχει το κάθε δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μετεγγραφή σε σύλλογο που θα του παρουσιάσει μια καλύτερη πρόταση, κάτι που τους κρατά σε εγρήγορση και συνάμα σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τον ατζέντη του παίκτη, Μιχάλη Ιωνά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ