aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕύκολα, ήσυχα και χωρίς να... ιδρώσει ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

Εύκολα, ήσυχα και χωρίς να… ιδρώσει ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Χωρίς να ιδρώσουν πολύ τις φανέλες τους οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, είχαν σχετικά εύκολο απόγευμα απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και με βελτιωμένη εμφάνιση συγκριτικά με την προηγούμενη αγωνιστική, επικράτησαν με 3-0, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής. Τα γκολ των γαλαζοκίτρινων πέτυχαν οι Νατέλ (26’), Εφραίμ (45’ +2) και Ιωάννου (88’). Ο Τάαμαρι, τελικά δεν χρειάστηκε να… ταράξει, ούτε ο ΑΠΟΕΛ να κερδίσει πέναλτι (αν και δικαιούτο ένα που δεν του δόθηκε) για να κερδίσει (αν θυμάστε τις ατάκες του προέδρου της ομάδας Γιώργου Τσόκκου)

Πλέον η ομάδα της πρωτεύουσας ανέβηκε στη 2η θέση με 2ο βαθμούς, δύο πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΛ η οποία αντιμετωπίζει αύριο τον Απόλλωνα. Και ασφαλώς, ο ΑΠΟΕΛ θα εύχεται σε ένα αποτέλεσμα που θα τον βολεύει. Από την άλλη, οι Παραλιμνίτες παρέμειναν στην 9η θέση με μόνο εφτά πόντους.

Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν από πολύ νωρίς την ανωτερότητά τους απέναντι στους βυσσινί οι οποίοι έδωσαν έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία με αποτέλεσμα να δεχθούν μεγάλη πίεση. Ο Ρόμο, αλλά και οι αμυντικοί του ΑΠΟΕΛ, πέραν από 1-2 στιγμές είχαν ήσυχο ημίχρονο κι έβλεπαν στην επίθεση τους συμπαίκτες τους να δημιουργούν συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ.

Εφραίμ, Ζαχίντ και Ρέζα είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο Νατέλ ήταν αυτός που είχε τη λύση, καθώς στο 26’ με συρτό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Κλάιμαν κι άνοιξε το σκορ (προηγήθηκε ωραία προσπάθεια και ασίστ του Ρέζα). Οι ποδοσφαιριστές του Πάολο Τραμετσάνι συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και τα κατάφεραν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45’ + 2) με «βολίδα» του Εφραίμ μετά από ασίστ του Ζαχίντ σε φάουλ.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο 45 ο ΑΠΟΕΛ δικαιούτο πέναλτι, όταν στο 45’ ο Ολίβα έσπρωξε δυνατά τον Νατέλ στην περιοχή, αλλά ο Αναστασίου δεν υπέδειξε πέναλτι. Αντ’ αυτού, έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή και από αυτό «γεννήθηκε» το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, όπως αναμενόταν, χαλάρωσαν κάπως τα… ζωνάρια όσον αφορά στον ΑΠΟΕΛ. Δεν υπήρχε λόγος βέβαια για περαιτέρω… σκόρσο, λόγω του πολύ καλού προβαδίσματός τους από το πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση, -λογικό- άλλωστε, βρήκε τους διαδρόμους και κυνήγησε το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είχε και… κερασάκι στην τούρτα, αφού στο 88’ ο Ιωάννου με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Νατέλ έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρόμο, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Κάζου, Εφραίμ (63′ Αλωνεύτης), Γκέντσογλου, Μοράις, Νατέλ, Ζαχίντ (68′ Ντε Βινσέντι), Ρέζα (84′ Ντελατόρε).

ΕΝΠ (Άντρε Πάους): Κλάιμαν, Μουλαζίμης, Α. Κυριάκου, Αμπαρτζουμιάν, Ολίβα, Ριέρα, Μαϊσουράντζε, Σερμπάκοφ (86′ Κουμής), Ρόου (70′ Κολοκούδιας), Σάρατε (86′ Πίττας), Ουντότζι.

Σκόρερ26′ Νατέλ, 45′ + 2 Εφραίμ, 88′ Ιωάννου.

Κίτρινες73′ Γκέντσογλου / 62′ Μαϊσουράντζε (3η).

Αποβολές-/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ