aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈφερε τα κάτω-πάνω στο τρίτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ!

Έφερε τα κάτω-πάνω στο τρίτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ!

Νικηφόρο ήταν για τον ΑΠΟΕΛ το πρώτο φιλικό επί κυπριακού εδάφους σε βάρος της Δόξας (2-1). Οι πρωταθλητές Κύπρου, στην πρόβα-τζενεράλε πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφεραν να επικρατήσουν της προσφυγικής ομάδας με δύο γκολ στο τρίτο ημίχρονο διάρκειας 30 λεπτών. Σκόρερ οι Σάβιτς (117′) και Μπέζιακ (119′), είχε προηγηθεί η Δόξα με τον Μπραμπίγια (59′).

Ήταν ένα φιλικό στο οποίο οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας του. Κυρίως για τον Πάολο Τραμετσάνι ήταν ευκαιρία να κάνει τις τελευταίες δοκιμές πριν ο ΑΠΟΕΛ ριχθεί στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ιταλός προπονητής σίγουρα θα εντόπισε αδυναμίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ευκαιριών από τους παίκτες του, αλλά στην δυσκολία να διασπάσουν μια πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη. Έγιναν από πλευράς γαλαζοκιτρίνων και κάποια σοβαρά αμυντικά λάθη, με ένα από αυτά να στοιχίζει. Ο Βούρος έχασε την μπάλα από τον Μπραμπίγια, με τον μεσοεπιθετικό της Δόξας να σκοράρει (59′).

Ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως μετά βίας έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή. Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα με ένα δεύτερο γκολ, ενώ άσκησε μεγάλη πίεση στο τρίτο ημίχρονο, όποου σημείωσε και τα γκολ του. Έστω και στο φινάλε κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να πανηγυρίσει τη νίκη.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία των οργανωμένων οπαδών μετά από 11 μήνες αποχής από τα γήπεδα λόγω της κάρτας φιλάθλου. Στο παιχνίδι δεν εφαρμόστηκε ήταν απαραίτητη η κάρτα φιλάθλου.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Μπέλετς (91′ Βάτερμαν), Βούρος (66′ Σιέλης), Ιωάννου (91′ Καλογήρου), Λαφράνς (46′ Σάβιτς), Γιάκολις (89′ Μακρής), Μιχαΐλοβιτς (82′ Ζοαοζίνιο), Γκέντσογλου (60′ Μάτιτς), Σόουζα (91′ Μπέζιακ), Ντε Βινσέντι (75′ Άλεφ), Χαλένιους (71′ Αλ-Τάαμαρι), Πάβλοβιτς (71′ Βιντιγκάλ).

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ (46′ Παρασκευά, 91′ Κωνσταντίνου), Μουκτάρης, Αλεξάνδρου, Αρτάβε (46′ Άδωνης), Μιντίκκης, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Τραϊτσέφσκι, Μιντίκκης, Παπαφώτης, Καρλάο (46′ Μπατίν), Μπραμπίγια.

Σκόρερ: 117′ Σάβιτς, 119′ Μπέζιακ / 59′ Μπραμπίγια

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Βοηθοί: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Γιώργος Σάββα

4ος: Ανδρέας Στρούθου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ