aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕυχαριστούμε τον Τζιοβάνη, τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια

Ευχαριστούμε τον Τζιοβάνη, τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά για το τι γίνεται γύρω μας. Αν μη τι άλλο να συνειδητοποιήσουμε σε τι… κόσμο ζούμε, μπας κι αλλάξουμε μυαλά. Στην Ντόχα, που λέτε, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, την παράσταση μέχρι στιγμής -στα καθαρά αγωνιστικά θέματα- έχει κλέψει ο κύριος Κρίστιαν Κόλεμαν, νικητής τον 100 μέτρων με το εκπληκτικό 9.76. «Καλά ρε, αυτόν, τόν αφήνουν ακόμη και τρέχει;», με ρώτησε χθες ένα φιλαράκι, παλιά καραβάνα στα… στιβικά.

Η αναφορά, βέβαια έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Αμερικανός σπρίντερ, ο «νέος Μπολτ» (ούτε κατά διάνοια…) όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, είχε κάτι νταραβέρια με τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ. Τρεις φορές τον έψαξαν σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ, αλλά μην τον είδατε τον Κρίστιαν! Δύο χρονάκια αποκλεισμό έπρεπε να «φάει», αλλά του επιτράπηκε να αγωνιστεί στην Ντόχα κι είναι, πλέον, το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο το 2020.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο μέτωπο… Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος του VAR, της εισαγωγής, δηλαδή, της τεχνολογίας στον αθλητισμό. Μόνο που κι εκεί πρέπει αν έχεις τα μάτια δεκατέσσερα από τον φόβο των επιτήδειων. Παντού! Στο πρόσφατο Ευρωβόλεϊ Γυναικών, σε ένα ματς στην Τουρκία, ζητήθηκε η βοήθεια του… VAR. «Τσάλεντζ» το λένε αυτοί που ασχολούνται με το βόλεϊ. Με ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά πόσο η αθλήτρια πάτησε ή όχι τη γραμμή. Παγώνει η εικόνα, κι είναι πασιφανές ότι η αθλήτρια πατάει γραμμή. Μόνο που η κοπελιά, συνεχίζει να ωρύεται: «Δεν πάτησα γραμμή! Το παπούτσι που φαίνεται στην παγωμένη εικόνα είναι άσπρο, το δικό μου το παπούτσι είναι κόκκινο»! Όντως… Ένα μαγικό χέρι βρήκε στα «μαγειρεία» τη σχετική εικόνα και την έβγαλε στον αέρα.

Κάτι… παρόμοιο με αυτό που έγινε προχθές βράδυ στην Ισπανία, στο ματς της Βαλένθια με την Μπιλμπάο. Ζητήθηκε η βοήθεια του VAR, αν έπρεπε να μετρήσει το γκολ καθώς υπήρχε υπόνοια για οφσάιντ. Μόνο που η γραμμή που χρησιμοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει τους αγώνες στην Ισπανία ήταν διαφορετική σε σχέση μ’ εκείνη που έδωσε το VAR! Κι έγινε χαμός. Η ίδια η Ισπανική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση, κατηγορώντας τον τηλεοπτικό σταθμό «για χειραγώγηση και παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού καταπατώντας τους κώδικες ηθικής». Κοίτα κάτι πράγματα που γίνονται στο εξωτερικό.

Για να πω την αλήθεια, κάτι… ψυλλιάστηκα, και στα μέρη μας, τα τελευταία χρόνια με τις γραμμές του οφσάιντ, αλλά που να βρεις άκρη; Άσε που μπορεί να βρεις απέναντι κάποιον «εμπειρογνώμονα» και σου κοπανήσει το… γνωστό «pfl του δορυφόρου» και χάσεις τη μιλιά σου. Να, όμως, που γίνεται και στις καλύτερες οικογένειες. Όχι μόνο για τις εντυπώσεις, αλλά για την ουσία. Ότι πάρουμε με την ψευτιά και την μπαγαποντιά, είναι κέρδος.

Τα… φλέγοντα θέματα, στον αθλητικό μας μικρόκοσμο, έχουν καταντήσει κουραστικά. Οπόταν, συνοπτικά, να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη που μας πληρώνει (με την πολυσυζητημένη ανάρτησή του «εμείς τους πληρώνουμε») εδώ και χρόνια… Να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που «κατέβασε» από το αεροπλάνο της αποστολής για τη Σεβίλλη τον απεσταλμένο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΚ… Και βέβαια, να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της Ομόνοιας που απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τους αθλητικούς συντάκτες σε δεξίωση στο οίκημά του Σωματείου… Καλά να είμαστε, αύριο – μεθαύριο θα ευχαριστήσουμε και την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα και τους λοιπούς πρώην και νυν αθλητικούς παράγοντες.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και την ελληνική γλώσσα που μας χάρισε αυτήν την… υπέροχη λέξη: Υποκρισία!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ