aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕφ’ όπλου λόγχη ο Θρύλος!

Εφ’ όπλου λόγχη ο Θρύλος!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Επειδή ο ΑΠΟΕΛ προσπέρασε σαν σταματημένη τη Νέα Σαλαμίνα την προηγούμενη αγωνιστική και ασφαλώς, επειδή στάθηκε πολύ καλά απέναντι στο θηρίο που ονομαζόταν Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», δεν σημαίνει -επί της παρούσης- και πολλά πράγματα όσον αφορά στους ορίζοντες προοπτικής, παρά το γεγονός πως το πρόσημο (ήταν και) παραμένει θετικό.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει πάρα πολλά να αποδείξει στη συνέχεια, με τον δρόμο να είναι μακρύς και δύσβατος. Πρόκειται για ένα τεστ αντοχών. Καλείται με αγωνιστική συνέπεια να κυνηγήσει κάθε στόχο που ξεπροβάλλει και αυτή τη στιγμή μπροστά της… ορθώνεται η Ανόρθωση. Για τα υπόλοιπα; «Κάθε πράγμα στην ώρα του», λένε στον σύλλογο της Λευκωσίας, βάζοντας… εφ’ όπλου τη λόγχη.

Στον ΑΠΟΕΛ έχουν αφήσει στην άκρη κάθε είδους σκέψη που περιστρεφόταν στο αστραφτερό ματς που διεξήχθη στη Μαδρίτη, έβαλαν δηλαδή τελεία, προσπάθησαν να… συμμαζέψουν τις δυνάμεις τους και δηλώνουν αποφασισμένοι και αισιόδοξοι για το αποψινό πρώτο ντέρμπι της τρέχουσας σεζόν. Μπορεί η «Κυρία» να μην έθελξε με την εμφάνισή της στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν παύει να την καθιστά μία αξιόμαχη αντίπαλο, ικανή να προκαλέσει τη ζημιά στους γαλαζοκίτρινους.

Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας της Αμμοχώστου, εντόπισαν τα δυνατά και τρωτά της σημεία με βάση τα όσα κατέθεσε έως τώρα και αυτό που περιμένουν από τους παίκτες είναι, βεβαίως, η καλύτερη δυνατή εκτέλεση των (τελευταίων) εντολών που θα πέσουν σήμερα στα αποδυτήρια του σταδίου της πρωτεύουσας.

Πρόκειται και για ένα τεστ χαρακτήρα για τον ΑΠΟΕΛ μετά από ένα παιχνίδι υψηλών εντάσεων κόντρα στη Ρεάλ. Οι ποδοσφαιριστές, όποιοι κι αν προτιμηθούν να αγωνισθούν, επιβάλλεται να καταθέσουν τον καλύτερο εαυτό τους, πανηγυρίζοντας στο φινάλε του 90λέπτου άλλη μια νίκη, τη δεύτερη σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα του Δώνη να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της στον κυπριακό μαραθώνιο εν μέσω (μάλιστα) ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, κάτι που θα αρχίζει να πείθει όλο και περισσότερο (και) για την αξιοπιστία του βάθους στο ρόστερ που διαθέτει. Γιατί θεωρείται σίγουρο πως αργά ή γρήγορα όλοι οι παίκτες θα χρειασθεί να δώσουν βοήθειες και αυτές θα κριθούν ιδιαιτέρως σημαντικές για την ευόδωση του στόχου που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση των εντός των τειχών σκήπτρων γι’ άλλη μια σεζόν. Οι υποχρεώσεις θα είναι απανωτές…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ