aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕδώ ο ΑΠΟΕΛ έχει έλλειμμα 6.7 εκ. ευρώ

Εδώ ο ΑΠΟΕΛ έχει έλλειμμα 6.7 εκ. ευρώ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούν οι ομάδες μας να επιστρέψουν σε προϋπολογισμούς χαμηλότερους από αυτούς που έχουμε συνηθίσει την τελευταία 15ετία. Όσα διοικητικά συμβούλια το αντιληφθούν νωρίς και διαχειριστούν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο καλώς.

Εδώ όταν αναφέρομαι στην κατάσταση εννοώ την απουσία ορυμαγδού επενδυτών έτσι ώστε να αντλήσουν έσοδα από ανθρώπους που θέλουν να εμπλακούν ενεργά στο χώρο της διαφήμισης και όχι για οτιδήποτε άλλο και να χάνουμε την ουσία. Οι υπόλοιποι; Απλώς θα έχουμε να λέμε σε μερικά χρόνια πως παγιδεύτηκαν σε ανύπαρκτα έως μηδαμινά μελλοντικά έσοδα.

Παρ’ ότι τα σημάδια είναι μπροστά μας και καλύτερα απ’ όλους τα αναγνωρίζουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, το πρώτο οικονομικό σοκ, ήρθε φέτος με την απότομη μείωση των φιλάθλων στα γήπεδα. Και βέβαια ο κουρνιαχτός δεν έχει κάτσει ακόμη. Φρονώ πως έχουμε ένα ακόμη ψυχολογικό σοκ μπροστά μας που θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε από τη μεγάλη πιθανότητα που υπάρχει για μειωμένη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έσοδα που αποτελούσαν βάλσαμο για τους συλλόγους μας ειδικά την περίοδο του Καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: €2.000.000 για Νικόλα Ιωάννου

Σε καλύτερη μοίρα είναι ασφαλώς οι σύλλογοι που αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά κύπελλα όπου καλλιεργείται και η ελπίδα για κάλυψη «τρυπών» από τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ σε περίπτωση βέβαια που καταφέρουν να εξασφαλίσουν θέση κάποιο όμιλο, είτε του Γιουρόπα Λιγκ, πόσο μάλλον του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, και εδώ τα πράγματα αρχίζουν να… αγριεύουν. Ομάδες από χώρες που πριν μερικά χρόνια τις υποτιμούσαμε και αισθανόμασταν κάτι σαν «Μπαρσελόνες» και «Ρεάλες» απέναντι τους σήμερα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο. Αυτή η στρέβλωση ήρθε επειδή διαλύθηκε το Ανατολικό μπλοκ και διαμοιράστηκε σε μικρές χώρες. Ήθελαν το χρόνο τους για να μπουν σε ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον και σήμερα αξιοποιούν αυτή την υπεροχή που ανέκαθεν είχαν απέναντι μας. Εξ’ου και ομάδες από το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Λευκορωσία κ.λπ έχουν αυξήσει την ποιότητα τους. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζουμε ως ισχυροί ομάδες από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία. Σε κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αναθεωρήσουμε λίγο τις δυνάμεις μας και να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα και βαθύτερα την πραγματικότητα, πριν αυτή μας αφήσει… σύξυλους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι 4+1 αποχωρήσεις και το μέλλον του Φακινέτι

Εδώ κοτζάμ ΑΠΟΕΛ με επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, με ασύλληπτες Ευρωπαϊκές επιτυχίες με χιλιάδες οπαδούς, έφτασε στο σημείο να κλείνει τη χρονιά με έλλειμμα 6.7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε το δάνειο ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ από την Cablenet ύψους. Πως θα αντέξουν οι υπόλοιποι; Κάπως έτσι και θα πρέπει και οι σύλλογοι που μένουν εκτός Ευρώπης να φροντίσουν, τα οικονομικά τους δεδομένα να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως νομίζουν πως θα είναι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ