aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕδώ Λεμεσός, «φωτιά» στο πρωτάθλημα! (vid & pics)

Εδώ Λεμεσός, «φωτιά» στο πρωτάθλημα! (vid & pics)

ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας κέρδισε με 2-0 τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο χάρις σε γκολ του Μάγκλιτσα στο 43’ και του Πέδρο στις καθυστερήσεις (90’ + 6), παρέμεινε δεύτερος στη βαθμολογία και πλησίασε στο -3 από την κορυφή όπου βρίσκονται οι γαλαζοκίτρινοι.

Ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε τη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα ξανά στο Τσίρειο, αφού η πρώτη ήταν από την ΑΕΛ (0-1) στον α’ γύρο. Έτσι οι γαλαζοκίτρινοι προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά την τεράστια επιτυχία με την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ σε βάρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο την περασμένη Πέμπτη.

Από εκεί και πέρα, ο Απόλλωνας θα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΠΟΕΛ πριν το πρώτο μεταξύ τους ματς στα πλέι οφ και συμπλήρωσε 18 σερί αγώνες πρτωαθλήματος αήττητος, ενώ από τη μέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Σωφρόνη Αυγουστή μετράει 11 νίκες και δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Συντηρητικό ήταν το παιχνίδι στα αρχικά στάδια του πρώτου μέρους και από τις δύο ομάδες. Τα φάουλ ήταν περισσότερα από είκοσι, και αυτό επηρέασε το ρυθμό και τη δημιουργία φάσεων. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο, ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε στα τελευταία 15 λεπτά, κάτι ωστόσο, που δεν λειτούργησε υπέρ του μιας και ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ σε ένα καθοριστικό σημείο και συγκεκριμένα στο 43’.

Στη μόλις δεύτερη καλή προϋπόθεση των κυανόλευκων, ο Μάγκλιτσα μετά από όπως-όπως απομάκρυνση της μπάλας από τον Αστίθ, μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ και μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια έβαλε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση.

Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε αποφασισμένος να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και μετά το 50’ και μετά είχε πολύ αξιόλογες φάσεις, κυρίως στα τελευταία λεπτά. Κάνιας Εφραίμ και Μερκής ήταν οι ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να σκοράρουν για τον ΑΠΟΕΛ στις ευκαιρίες τους, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Κολομβιανού μέσου.

Πολύ καλές φάσεις είχε και ο Απόλλωνας για να πετύχει δεύτερο γκολ με αποκορύφωμα ένα χαμένο τετ α τετ του Παπουλή του οποίου το πλασέ απέκρουσε ο Βάτερμαν (90’ + 1). Εκεί που οι γαλαζοκίτρινοι… τραβούσαν τα μαλλιά τους στις φάσεις που έχασαν, ήλθε ο Πέδρο στο 90’ + 6 να κάνει το 2-0 και να στείλει τον ΑΠΟΕΛ εκτός Λεμεσού χωρίς όφελος.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Απόλλωνα μετά από κάθετη μπαλιά, έφυγε στην αντεπίθεση και με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της επανορθωτικής (βγήκε ο Βάτερμαν μη έχοντας άλλη επιλογή), σφράγισε το τρίποντο για την ομάδα του.

Με πυρσούς και βεγγαλικά

Κοντά στις 6.000 ήταν ψες οι φίλοι του Απόλλωνα στη δυτική κερκίδα του Τσιρείου σταδίου και με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Με βεγγαλικά έξω από το στάδιο και αναμμένους πυρσούς σε όλη τη δυτική, οι φίλοι του Απόλλωνα έδειξαν τις προθέσεις τους. Να βοηθήσουν, δηλαδή, την ομάδα τους να φθάσει στη νίκη. Από την άλλη οι 1.300 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ (όσα και τα εισιτήρια που έλαβαν) προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο να εμψυχώσουν την ομάδα τους για να υλοποιήσει τον στόχο της.

Δείτε πιο κάτω φωτορεπορτάζ, την ταυτότητα και το live της αναμέτρησης.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Σέρζιο, Χ. Κυριάκου, Βινίσιους, Βασιλείου, Πέδρο, Σαρδινέρο (78’ Παπουλής), Σατσέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (62’ Σεμέδο), Μάγκλιτσα (45’ + 2 Γκιέ Γκιέ).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ (46’ Γιαμπερέ), Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας, Αλωνεύτης (68’ Γιαννιώτας), Βάντερ (77’ Εφραίμ), Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου.

Σκόρερ: 43’ Μάγκλιτσα, 90’ + 6 Πέδρο.

Κίτρινες: Σαρδινέρο (4η), Σατσέτι (6η), Μάγκλιτσα, Βασιλείου, Παπουλής / Κάνιας, Γιαννιώτας (4η).

Κόκκινες: -/-.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Εισιτήρια: 6.251.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ