aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕχθρός του καλού, είναι το καλύτερο

Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τι και εάν στον ΑΠΟΕΛ το παλεύουν για την απόκτηση τριών ακόμη ποδοσφαιριστών, δηλαδή μέσου, εξτρέμ και επιθετικού, μέχρι η αποστολή να πετάξει για την Πολωνία όπου θα διανυθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, βάζοντας ακολούθως τις τελευταίες πινελιές;

Ακόμη και αύριο να έδινε ο Θρύλος παιχνίδι για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τουλάχιστον από άποψης επιλογών σε όλες ανεξαιρέτως τις θέσεις, ο Μάριο Μπέιν θα είχε ενώπιόν του μια καθόλα ποιοτική δεξαμενή παικτών για τον καταρτισμό της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας. Και αυτό γιατί η διοίκηση έβαλε τελεία με το κεφάλαιο των συμβολαίων που ολοκληρώνονταν τον προηγούμενο μήνα και φυσικά, προχώρησε σε πέντε προσθήκες (Μίκαελ Ποτέ, Χεσούς Ρουέδα, Ραφαέλ Ρόμο, Κύπρος Χριστοφόρου, Μηνάς Αντωνίου).

Ασφαλώς, εχθρός του καλού πάντοτε είναι το καλύτερο, γι’ αυτό και στον σύλλογο εντείνουν από σήμερα τις ενέργειές τους για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ προκειμένου στις θέσεις που χαρακτηρίζονται «κλειδιά» να προκύψουν πιο ιδανικές λύσεις που θα κάνουν πιο εύκολο το έργο του Ολλανδού κόουτς, αφού τον σύλλογο περιμένει άλλη μια μακρά αγωνιστική περίοδος.

Εξάλλου, τα περιθώρια βελτίωσης, με βάση τα όσα είχε αποτυπώσει ο ΑΠΟΕΛ προς το τέλος της λήξασας σεζόν, είναι πολλά. Να μην ξεχνάμε, πως από την ομάδα αποχώρησαν ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη των υποχρεώσεων όπως είναι οι Ινιάκι Αστίθ, Σεντρίκ Γιαμπερέ, Ρότζερ Κάνιας, Γιάννης Γιαννιώτας και Νταβίδ Μπαράλ, κάτι που επιβάλλει την πλήρωση των θέσεών τους.

Πώς είναι στο παρόν στάδιο διαμορφωμένο το ρόστερ; Κάτω από τα δοκάρια οι λύσεις είναι πολλές. Αναφερόμαστε στους Μπόι Βάτερμαν, Ούρκο Πάρντο, Ραφαέλ Ρόμο, Ανδρέα Παρασκευά, Νεόφυτο Μιχαήλ. Για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι επιλογές των Γιώργου Μερκή, Χεσούς Ρουέδα, Νικόλα Ιωάννου και στα άκρα της οπισθοφυλακής αυτές των Ζίφκο Μιλάνοφ, Κύπρου Χριστοφόρου (δεξιά), Ρομπέρτο Λάγο, Νεκτάριου Αλεξάνδρου (αριστερά).

Στην καρδιά του κέντρου είναι οι λύσεις των Νούνο Μοράις, Βινίσιους Ολιβέιρα, Κώστα Αρτυματά και στις πτέρυγες της επιθετικής γραμμής αυτές των Γιώργου Εφραίμ, Στάθη Αλωνεύτη, Βάντερ Βιέιρα, Βασίλη Παπαφώτη. Τον ρόλο του επιτελικού μέσου μπορούν να επιτελέσουν οι Φακούντο Μπερτόλιο, Λορένζο Εμπεσίλιο και στη γραμμή κρούσης υπάρχουν οι επιλογές των Μίκαελ Ποτέ, Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Μηνά Αντωνίου.

Βεβαίως, πολλά είναι ακόμη τα ανοιχτά μέτωπα στο κεφάλαιο του προγραμματισμού, γι’ αυτό μέχρι το ρόστερ να πάρει την τελική του μορφή, έπονται σημαντικές αποφάσεις. Εξάλλου, στον ΑΠΟΕΛ δεν διαψεύδουν το γεγονός πως κάποιοι παίκτες που διατηρούν και για την ερχόμενη σεζόν συμβόλαιο, πιθανόν να αποτελέσουν εν ευθέτω χρόνω παρελθόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ