aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈχει θέματα ο ΑΠΟΕΛ, αλλά…

Έχει θέματα ο ΑΠΟΕΛ, αλλά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είναι πολλά τα θέματα που είναι ανοικτά στον ΑΠΟΕΛ και αναζητούν λύσεις ή και απαντήσεις. Εκείνο ωστόσο που προέχει και χρονικά και σε προτεραιότητα δεν είναι τίποτα άλλο από το αυριανό παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Για πολλούς προφανείς και μη λόγους. Δύο από τους πιο σοβαρούς, αφενός για να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή και αφετέρου για να επουλώσει όσο μπορούν να επουλωθούν οι «πληγές» του. Με δεδομένη τη διακοπή που ακολουθεί, πιθανή νίκη του ΑΠΟΕΛ θα λειτουργήσει άκρως θετικά στη ψυχολογία ολόκληρης της ομάδας.

Ο Γιώργος Κωστή θα έχει και σ’ αυτό τον αγώνα το πρόσταγμα -όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσει και αυτός ο υπηρεσιακός του κύκλος- σε μια προσπάθεια να καταγράψει την πρώτη του νίκη σ’ αυτή την αποστολή που του ανατέθηκε. Εύκολο να το λέει κάποιος, πολύ δύσκολο στην πράξη στη (αγωνιστική κυρίως) φάση που βρίσκεται αυτή τη δεδομένη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ. Άλλο τόσο σίγουρο θεωρείται πως στην προσπάθειά του αυτή θα ανακατέψει (υποχρεωτικά) άλλη μια φορά την τράπουλα της ενδεκάδας! Απόντος του Ντε Βινσέντι ο Ζαχίντ ενδέχεται να πάρει ρόλο επιτελικού, με τον Τάμαρι να διατηρείται στο δεξί άκρο και τον Αλωνεύτη να παίρνει, αυτή τη φορά, φανέλα βασικού, για το αριστερό.

Σόουζα – Μοράις θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ στο ερώτημα Ρέζα ή Ντελάτορε, ο πρώτος συγκεντρώνει (θεωρητικά και μόνο) περισσότερες πιθανότητες να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Στην άμυνα ο Μιλάνοφ θα πάρει θέση στο δεξί άκρο και ο Ιωάννου στο αριστερό, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βούρο με τον Καρλάο, παρότι έτοιμος είναι και ο Ρουέδα.

Ένα θέμα που συζητείται είναι ο Ρόμο, που αγωνίστηκε στο Σούπερ καπ και αν θα δοθεί συνέχεια στις παρουσίες του στο αρχικό σχήμα, τα προγνωστικά γέρνουν πιο πολύ προς το να επιστρέψει στη θέση του ο Βάτερμαν. Όλα αυτά ως ένα προγνωστικό, αφού ο Γιώργος Κωστή δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει με τις κινήσεις του, μιας και οι επιλογές (παρά τις απουσίες των Ντε Βινσέντι, Εφραίμ και Ενσούε) δεν λείπουν από τον Ελλαδίτη τεχνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ