aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈχει μία δουλειά να τελειώσει

Έχει μία δουλειά να τελειώσει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ επιβάλλεται η εμφάνισή του στο Λουξεμβούργο να είναι καταφανώς καλύτερη σε σχέση με το παιχνίδι που διεξήχθη στο ΓΣΠ. Σε διαφορετική περίπτωση θα τα βρει σκούρα απόψε μέχρι να φτάσει στον στόχο. Απέναντι στην Ντουντελάνζ, μια ομάδα που έδειξε ικανή να προκαλέσει τη ζημιά, καλείται να καταθέσει στον αγωνιστικό χώρο πάθος και αποφασιστικότητα στις μονομαχίες, βγάζοντας εν τέλει εκείνη την ενέργεια που θα του επιτρέψει να διατηρήσει το «πάνω χέρι», τσεκάροντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γιατί οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από αυτό που θα εξασφαλίζει την πρόκριση θα φέρει τα πάνω-κάτω, προκαλώντας… σεισμικές δονήσεις στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Η διοίκηση, εκτός από το γεγονός πως φρόντισε να στείλει το μήνυμα σε ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία ότι η πρόκριση αποτελεί μονόδρομο και επιβάλλεται να επιτευχθεί με κάθε τρόπο, ήταν δίπλα γενικώς σε όσους αποτελούν «κομμάτι» της ποδοσφαιρικής ομάδας. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τους δείξει πως είναι στο πλάι τους, σύμμαχός τους, και τους στηρίζει, αισιοδοξώντας πως όσοι παίκτες κληθούν να αγωνισθούν, θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών.

Εδώ που τα λέμε, ο ΑΠΟΕΛ και ποιοτικότερο σύνολο διαθέτει και πολύ πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές έχει στο ρόστερ, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Να μην ξεχνάμε εξάλλου και το σκορ του πρώτου αγώνα. Παρόλο που η Ντουντελάνζ δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ, η νίκη με 1-0 αποτελεί την ασπίδα στην αποψινή προσπάθεια, φτάνει να χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο μέσα στην έδρα του αντιπάλου.

Ανεξαρτήτως από τον σχηματισμό και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα, το δεδομένο είναι η αντίπαλος να μπει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως απώτερο σκοπό να πάρει τα ηνία του ματς, να επιτεθεί ποικιλοτρόπως, φτάνοντας στο γκολ που θα φέρει την πρόκριση πλέον στα ίσα. Κάτι που υποπτεύεται ο Μάριο Μπέιν, ο οποίος ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ της Ντουντελάνζ με βάση τα όσα έδειξε στο ΓΣΠ και προφανώς θέλει να δει τις εντολές που μοίρασε στους παίκτες του να μετουσιώνονται σε πράξεις.

Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να έχει άριστη αμυντική λειτουργία που θα επιτρέψει τη διαφύλαξη του μηδέν παθητικού και θα προσθέσει περισσότερη πίεση και άγχος στους πρωταθλητές Λουξεμβούργου. Από εκεί και πέρα, καλούνται οι γαλαζοκίτρινοι να «ξεδιπλωθούν» γρήγορα στην επίθεση, αναζητώντας το γκολ που θα τους οδηγήσει στον δρόμο της πρόκρισης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ