aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕμπεσίλιο... και βοηθός έκριναν το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια!

Εμπεσίλιο… και βοηθός έκριναν το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Εμπεσίλιο και αρνητικό τον βοηθό Στέλιο Νικήτα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια με 2-1 και παρέμεινε για άλλη μία εβδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολλανδός μέσος ήταν καταπληκτικός (σε άλλο ένα παιχνίδι) και με δύο «φωτοβολίδες» στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του πριν καν… αρχίσει το παιχνίδι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Εμπεσίλιο σήκωσε τον ΑΠΟΕΛ στην πλάτη του!

Στο 4ο λεπτά με ένα άπιαστο σουτ από απόσταση 40 μέτρων «κάρφωσε» τον Χριστοδούλου για το 1-0, στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι. Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά και πάλι ο Εμπεσίλιο στο 14ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Βύντρα και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή σημείωσε το 2-0!

Μετά τα δύο γκολ ο ρυθμός έπεσε πολύ, οι γαλαζοκίτρινοι έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, με την Ομόνοια να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Πέρεθ. Όλα αυτά μέχρι το 39ο λεπτό όταν ο Καντέ σέντραρε και Ντάρμπισαϊαρ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό των πρασίνων, οι οποίοι στο αμέσως επόμενο λεπτό σκόραρε ξανά με τον Άγγλο επιθετικό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθαμένα για οφσάιντ και ενώ ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας ήταν καλυμμένος από δύο αντιπάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έπνιξε» γκολ της Ομόνοιας ο βοηθός

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 70ο λεπτό το παιχνίδι ήταν κακό, χωρίς την παραμικρή φάση! Στο τελευταίο 20λεπτο η Ομόνοια ανέβασε τις γραμμές της και ο ΑΠΟΕΛ με τους πολύ ποιοτικούς επιθετικούς τους βρήκε χώρους για να απειλήσει σε άλλες 3-4 φορές για να… καθαρίσει το ντέρμπι. Αυτό δεν έγινε και ενώ ενδιάμεσα οι πράσινοι έχασαν μία τεράστια φάση με τον Αντόνια, ο οποίος σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Πέρεθ.

Στα τελευταία στάδια το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και ενώ η Ομόνοια αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πέρεθ. Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε σχετικά εύκολα το 2-1, κράτησε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και για άλλη μία εβδομάδα θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Ενσούε, Μερκής, Πολιάκοφ, Ιωάννου (81′ Καρλάο), Σόουζα, Μοράις, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σάλαϊ (66′ Αλωνεύτης), Ντελατόρε (46′ Ντε Καμάργκο).

Ομόνοια (Αλέξι Ζελιάσκοφ): Χριστοδούλου, Ζαΐλσον, Βύντρα, Γ. Σοάρες, Καντέ, Μαντούρο (79′ Σόλομον), Α. Σοάρες (46′ Κανού), Μπρέεφελντ, Αντόνια, Δημητρίου (46′ Κιπιάνι), Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: Εμπεσίλιο 4′, 14′ / Ντάρμπισαϊαρ 39′

Κίτρινες: Σάλαϊ, Ενσούε, Εμπεσίλιο (3η) / Ζαΐλσον (3η), Ντάρμπισαϊαρ (3η), Καντέ (3η), Γ. Σοάρες, Βύντρα, Κανού, Σόλομον

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Νικήτα Στέλιος

4ος: Σωτηρίου Λούκας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ