aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Εάν έβαζες ένα παιδί να δει το Βιιτόρουλ-ΑΠΟΕΛ...»

«Εάν έβαζες ένα παιδί να δει το Βιιτόρουλ-ΑΠΟΕΛ…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τη σιγουριά του ότι ο ΑΠΟΕΛ θα προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και θα εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σε βάρος της Βιιτόρουλ, εξέφρασε ο Σταύρος Γεωργίου (παλαίμαχος άσος των γαλαζοκίτρινων και νυν προπονητής).

Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν απόψε (20:00) την ρουμανική ομάδα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, και μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5), τόνισε πως αυτό που θα παίξει ρόλο στην ανατροπή του σκορ (0-1) είναι η καλή ψυχολογία.

«Ξέρωντας τον Δώνη με τον οποίο δουλέψαμε μαζί, ο ΑΠΟΕΛ θα είναι σαφώς αλλαγμένος απόψε προς το καλύτερο. Ο Δώνης είναι εξαιρετικός προπονητής στο διαβασμα του αντιπάλου. Εγώ δεν είμαι απλά αισιόδοξος. Είμαι αρκετά σίγουρος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι δύσκολο μέσα σε μια βδομάδα για ένα προπονητή να αλλάξει πολλά πράγματα. Ο τομέας της ψυχολογίας είναι αυτός που χρειάζεται να δουλέψει προς το παρόν η ομάδα. Δεν σας κρύβω πως η αλλαγή προπονητή για μένα ήταν σημαντική διότι φάνηκε πως οι παίκτες εμφανίζονταν χωρίς ψυχολογία και πάθος στα προηγούμενα ματς και αυτό στοίχισε».

Ακολούθως, σχολίασε τη μετριότητα του ΑΠΟΕΛ επί Μάριο Μπέιν: «Αυτό που ενόχλησε δεν ήταν η ήττα από τον Βιιτόρουλ, αλλά οι δηλώσεις του προηγούμενου προπονητή. Ένα μικρό παιδί να έβαζες να δει το ματς, δεν θα έμενε ικανοποιημένο από αυτά που θα έβλεπε. Κάποια πράγματα εβγαζαν μάτια. Όσοι προπονητές έρχονται πρέπει να ξέρουν τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ και σε ποια ομάδα εργάζονται. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και αυτοί που προτείνουν τους προπονητές».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε: «Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του πλάνο. Ο Δώνης έχει την ικανότητα να διαβάζει σωστά και να ετοιμάζει το δικό του πλάνο. Το πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστούν οι παίκτες με ανεβασμένη ψυχολογία, ενώ το πιο σημαντικό όπλο θα είναι ο κόσμος».

«Ευτυχώς τα λάθη έγιναν έγκαιρα αντιληπτά. Η διοίκηση και ο προπονητής θα έχουν χρόνο να διορθώσουν όποια προβλήματα υπάρχουν. Μακάρι ο κόσμος να εμψυχώσει τους παίκτες όπως μόνο αυτός ξέρει και το ζητούμενο είναι η πρόκριση για να εξασφαλίσει ο ΑΠΟΕΛ ακόμη μια φορά συμμετοχή σε ομίλους».

Στη συνέχεια τόνισε ξανά πως τη δεδομένη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία των παικτών: «Σίγουρα θα λειτουργήσει το πλάνο του προπονητή, αλλά και η λογική με την οποία θα δει το ματς. Ως ποδοσφαιριστής που ήμουν, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις σωστή ψυχολογία και πιστέψτε με αυτό θα είναι το κλειδί. Εάν οι παίκτες την έχουν και δώσουν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους και έχουν και βοήθεια από τον κόσμο, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πετύχει τον στόχο του».

«Χρειάζεται χρόνο ο προπονητής να δει όλα όσα θέλει στο γήπεδο, αλλά πιστεύω θα παρουσιάσει μία ομάδα με πάθος και σωστό πλάνο, συν το ανέβασμα της ψυχολογίας. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να σκοράρει με παίκτες από όλες τις γραμμές», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ