aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εάν έμαθε από τα λάθη του…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πόσο δύσκολο προβλέπετε πως θα είναι το αποψινό παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ, με βάση τα όσα είδαμε στο Τρόντχαϊμ; Εάν αποτυπώσει στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ το μέγιστο της ποιότητας των ποδοσφαιριστών του και διανθιστεί με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, ιδιαιτέρως στις μονομαχίες, το σίγουρο είναι πως θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό 90λεπτο σε σχέση με το πρώτο.

Και εν τέλει, εννοείται ότι οι πιθανότητες για την πρόκριση που τόσο πολύ έχει ανάγκη θα είναι αυξημένες. Γιατί, όπως έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία ο ΑΠΟΕΛ με τις τέσσερις σερί προκρίσεις σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει και η αντίπαλος τα δικά της πολύ ισχυρά κίνητρα. Έτσι δεν είναι;

Έχω την εντύπωση πως το έργο των πρωταθλητών μας θα είναι δύσκολο, ίσως πιο δύσκολο απ’ ό,τι ίσως νομίζουν ορισμένοι, οπότε θα πρέπει να… ματώσουν οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν στο στάδιο της πρωτεύουσας. Η Ρόζενμποργκ, υπενθυμίζουμε, έχει το προβάδισμα ένεκα της νίκης με 2-1 στο στάδιο Λέρκενταλ. Αυτό, ας μην το ξεχνάμε…

Αν λάβουμε ως κριτήριο το πρώτο ματς, ο ΑΠΟΕΛ γενικώς μόνο ανώτερος δεν ήταν. Και για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του το βράδυ ή για να ακριβολογούμε να είναι τουλάχιστον στο επίπεδο από το 60ό λεπτό και εντεύθεν του παιχνιδιού πριν από έξι μέρες, με την προοπτική επιβολής των δικών του «κανόνων», όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε το τεχνικό τιμ θα έπρεπε να κάνει πολλά, πάρα πολλά.

Δηλαδή, η Ρόζενμποργκ ήταν πιο κουρδισμένη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, δουλεμένη άλλωστε για πολλούς μήνες από τον προπονητή της κι όχι ενάμιση μήνα, όπως ο ΑΠΟΕΛ, αλλά και με πολύ περισσότερα ματς στα πόδια της. Από τη Ρόζενμποργκ είδαμε 13 τελικές προσπάθειες, 6 στον στόχο και 7 εκτός στόχου, ενώ από τον ΑΠΟΕΛ μόλις 3 τελικές, 1 στον στόχο και 2 εκτός. Πάμε πιο κάτω: Οι Νορβηγοί ήταν σαφώς πιο αποφασισμένοι. Στις πλείστες φορές που έχαναν την μπάλα και υπήρχε δυνατότητα για εκδήλωση αντεπίθεσης, έκαναν αμέσως φάουλ. Τους περνούσες; Φάουλ, σε αντίθεση με ορισμένους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που ήταν πολύ πιο χαλαροί.

Συν τοις άλλοις οι Νορβηγοί ήταν πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις, αλλά και στις αντεπιθέσεις τους. Αν βάλουμε κάτω όλες τις στιγμές του ματς, θα δούμε ότι αυτοί απείλησαν περισσότερες και σημαντικότερες φορές από τους γαλαζοκίτρινους, που είχαν τον σέντερ φορ τους (Σωτηρίου) με μηδέν τελικές και τον δεύτερο που μπήκε ως αλλαγή (Ντε Καμάργκο) να μην προλαβαίνει να σπρώξει προς το φινάλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πρόκειται για δεδομένα που η αγνόησή τους εξυπακούεται πως ισοδυναμεί με αυτογκόλ. Δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν, όποια ελαφρυντικά και να υπήρχαν (εκτός έδρας ματς, απουσία Ντε Βινσέντι για παράδειγμα). Και σύμφωνα με τα όσα είδαμε, φαβορί θα μπορούσε να χρίσει κάποιος τη Ρόζενμποργκ!

Εν κατακλείδι: Για να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει την πρόκριση, να… υπογράψει την τέταρτη συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να ελπίζει ακολούθως στην απογείωση στ΄ αστέρια, απόψε πρέπει να είναι πάρα πολύ διαφορετικός. Η Ρόζενμποργκ δεν είναι ομάδαρα. Είχε μια… κανονική ομάδα, ξέρει να κάνει τα βασικά, αλλά ώς εκεί.

Ένας «διαβασμένος» ΑΠΟΕΛ που θα περιορίσει τα λάθη του, ιδιαιτέρως μεσοαμυντικά, ένας ΑΠΟΕΛ με πίστη και πρωτίστως υπομονή στο παιχνίδι του, με τις χιλιάδες των υποστηρικτών του στις εξέδρες μπορεί να πετάξει εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ τους Βίκινγκς. Φτάνει να έμαθε από τα λάθη του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ