€6.000.000 για έναν πρώην σκάρτο… ΑΠΟΕΛίστα

«Σφάζονται» γαλλικοί και τούρκικοι σύλλογοι στα πόδια του Σεντρίκ Γιαμπερέ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εκαναν με τα κρεμμυδάκια τον Σεντρίκ Γιαμπερέ. Δεν ήταν λίγοι που αποφάνθηκαν στον ΑΠΟΕΛ ότι δεν έκανε για την ομάδα τους. Τον παρομοίαζαν για να φανταστείτε με τον Φρανσίσκο Ζουέλα. Τον πήρε το ποτάμι της δριμείας κριτικής και εν τέλει τον «έπνιξε». Έκριναν πως ο γιγαντόσωμος κεντρικός αμυντικός που μετακόμισε από την Ανζί στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 προκειμένου να καλύψει το κενό που προέκυψε με την πώληση του Καρλάο στην Τορίνο, δεν ήταν για τα «κυβικά» του ΑΠΟΕΛ.

Που λέτε, αυτός ο σκάρτος για πολλούς στη νήσο Κύπρο ποδοσφαιριστής, διαπρέπει κατά την τελευταία διετία στα γήπεδα της Γαλλίας. Αποτελεί βασικότατο στέλεχος της Ντιζόν, ομάδα της Λιγκ 1, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του σε πολύ ψηλό επίπεδο. Σε τέτοιο βαθμό που στρώνονται πλέον εκατομμύρια ευρώ στα πόδια του!

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Τα ζευγάρια που θα βγάλουν τον πρώτο αντίπαλο στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γιαμπερέ που διατηρεί συμβόλαιο για άλλο ένα έτος στην Ντιζόν, βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο μεγαλύτερων γαλλικών συλλόγων. Τα κατορθώματά του, ασφαλώς, έγιναν γνωστά και στην Τουρκία, με τις  Γαλατασαράι και Μπεσίκτας να εκδηλώνουν ήδη ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μάλιστα, η πρώτη προσφέρει στον παίκτη συμβόλαιο, το οποίο προνοεί ετήσιες απολαβές 1 εκατομμυρίου ευρώ και πιέζει για να τον προσθέσει στην άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μοράις… έριξε το μπαλάκι στον ΑΠΟΕΛ

Η Ντιζόν, όμως, κάθε άλλο παρά εύκολος διαπραγματευτής είναι. Κοστολογεί τον πρώην ΑΠΟΕΛίστα στόπερ σε ένα ποσό που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ! Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μετοχές του Σεντρίκ εκτοξεύτηκαν, με τον ίδιο να εκδηλώνει ήδη την επιθυμία του στη διοίκηση για μετεγγραφή. Ο Γιαμπερέ που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 91 εκατοστά, δεν είναι τυχαίος. Εχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να προχωρήσει περισσότερο. Βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (28 ετών), έπαιξε με επιτυχία επί σειρά ετών στην Μπορντό, παίρνοντας ακολούθως μετεγγραφή στη Ρωσία.

Στον ΑΠΟΕΛ, είχε μετακομίσει με τη μορφή δανεισμού από την Ανζί, υπογράφοντας τον Ιανουάριο του 2017 εξάμηνο συμβόλαιο. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη είχε πετύχει πολύ καλή συμφωνία καθώς κάλυπτε κατά το ήμισυ το συμβόλαιό του. Δηλαδή, έδινε τον υψηλόσωμο παίκτη 20.000 ευρώ μηνιαίως. Καμία σχέση, δηλαδή, με το τωρινό κασέ του.

Εν κατακλείδι: Από τις ομάδες μας πέρασαν κατά καιρούς αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν λίγες όμως οι περιπτώσεις που τους κρίναμε αυστηρότητα. Χωρίς υπομονή. Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του χαρακτήρα, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και πρωτίστως, να καταλάβει ότι τον περιβάλλουν άπαντες με εμπιστοσύνη. Κάτι που προφανώς δεν ίσχυσε στο πέρασμα του Γιαμπερέ από τα κυπριακά γήπεδα.