aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΕ, δεν θα παίξουν και μπάλα ΑΠΟΕΛ και Καραμπάχ

Ε, δεν θα παίξουν και μπάλα ΑΠΟΕΛ και Καραμπάχ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ούτε παραγγελία να έκανε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ! Σε καιρούς που ο κόσμος του «διαλέγει παιχνίδια», το κλίμα πριν από το αυριανό κρίσιμο ματς με την Καραμπάχ, φτιάχτηκε για μη αγωνιστικούς λόγους.

Κατ’ αρχάς, η αντίπαλος προέρχεται από το φιλοτουρκικό Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, στις πρόσφατες επισκέψεις στο Μπακού ήταν έντονες οι προκλήσεις με τις τουρκικές σημαίες, ενώ δεν έλειψαν και αυτές του ψευδοκράτους. Έπειτα, ανώνυμος χορηγός προσφέρει 6.500 ελληνικές σημαίες για το αυριανό παιχνίδι. Ήρθαν μάλιστα χθες τα ΜΜΕ στα κατεχόμενα να κάνουν λόγο για πρόκληση και έδεσε το γλυκό.

Ε, κάτι τέτοια θέλει καμιά φορά ο κόσμος, για να βρει το κίνητρο, πέραν του καθαρά αγωνιστικού μέρους, και να πάει στο γήπεδο. Υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως δούμε ξανά σε ικανοποιητικό βαθμό το γαλαζοκίτρινο και το πορτοκαλί χρώμα στις κερκίδες μετά από καιρό.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Χωρίς δύο η αποστολή για τον αγώνα με την Καραμπάχ

Αυτό, όμως, είναι επιμέρους ζήτημα. Ούτε ο κόσμος ούτε οι σημαίες θα παίξουν μπάλα. Άλλωστε, δύο προηγούμενες φορές που μετατράπηκαν σε εθνικό ζήτημα τα ποδοσφαιρικά ματς του ΑΠΟΕΛ, απέναντι στην τουρκική Τραμπζονσπόρ και την αζέρικη Νέφτσι, γνώρισε ισάριθμα χαστούκια. Και ιδιαίτερα το δεύτερο, πλήγωσε πολύ τον εγωισμό των γαλαζοκιτρίνων, λίγους μήνες μετά το έπος των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ντολ: «Πριν 2 βδομάδες είχαμε προβλήματα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Μάλιστα, τούτη τη φορά, πέρα του ότι δεν προβλέπεται τόσο καυτή η ατμόσφαιρα λόγω της γνωστής αποχής των οργανωμένων, η Καραμπάχ βολεύεται με δύο αποτελέσματα. Θα έρθει πανέτοιμη σε γήπεδο που αγωνίστηκε και νίκησε τον περασμένο Αύγουστο, θέλοντας αποτέλεσμα από πολύ γνώριμο αντίπαλό της. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ήδη τρεις φορές σε διάστημα τριών μηνών και είναι δύσκολο να προκύψουν μυστικά.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που περιμένω κυρίως παιχνίδι τακτικής. Άλλωστε, είναι τέτοια η σημασία του αυριανού ματς στην προσπάθεια πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, που το θέαμα και η εμφάνιση περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η νίκη με… μισό-μηδέν είναι το ζητούμενο και ό,τι άλλο θετικό έρθει για τον πρωταθλητή Κύπρου θα είναι σαν έξτρα μπόνους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ