aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔόξα – ΑΠΟΕΛ 1-2: Μεταμορφώθηκε στο δεύτερο και της έβαλε δύσκολα (vid)

Δόξα – ΑΠΟΕΛ 1-2: Μεταμορφώθηκε στο δεύτερο και της έβαλε δύσκολα (vid)

Δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πράματα για τη Δόξα όσον αφορά τη μάχη της παραμονής μετά από τη νέα ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με 1-2 στο «Μακάρειο», για την ενδέκατη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Δύο πρόσωπα παρουσιάσαν οι γαλαζοκίτρινοι στο ματς, οι οποίοι… μεταμορφώθηκαν στο δεύτερο μέρος, ήταν πολύ πιο απειλητικοί απ’ ότι στο πρώτο που δημιούργησαν ελάχιστα και σκόραρα δις. Έφτασαν έτσι στη δεύτερη σερί νίκη τους και 15η συνολικά στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λευκωσίας ανέβηκε στους 53 βαθμούς και μείωσε στο -4 από την κορυφή του Β γκρουπ και την Πάφος FC. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Ανουάρ (76′) και με αυτογκόλ του ο Γκολομπάρτ (56′).

Τρίτη σερί ήττα για τη Δόξα, η οποία μπήκε για τα καλά σε μπελάδες, που παραμένει στους 42 βαθμούς και απέχει μόλις τρεις από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Νέα Σαλαμίνα. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 82′ ο Σαντίκ.

Το ματς

Με λιγοστές ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις περισσότερες (5) να ανήκουν στη Δόξα, ενώ μόλις δύο τελικές προσπάθειες είχε ο ΑΠΟΕΛ. Η προσφυγική ομάδα είχε την κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους με το… καλημέρα στο ματς. Στο 1’ Καρλίτος και Ασαμόα, έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά ο Πορτογάλος εξτρέμ ευνοήθηκε από τις κόντρες, αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ουζόχο. Ο Γκανέζος πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο από πλεονεκτική θέση η κεφαλιά του βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ εμφάνισε ένα άλλο… πρόσωπο. Ήταν πολύ πιο επιθετικός, κυριάρχησε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 56’ το αυτογκόλ του Γκολομπάρτ, μετά από κόντρα στο σουτ του Σαμπάλα, έδωσε προβάδισμα στους γαλαζοκίτρινους, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα (76’) ο Ανουάρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με σουτ εντός περιοχής. Μεσολάβησε το δοκάρι του Κίκας στο 60’, ενώ στο 82’ το γκολ με κεφαλιά του Σαντίκ μετά από εκτέλεση κόρνερ έδωσε ελπίδες στη Δόξα. Το 1-2 ωστόσο έμεινε μέχρι τέλους, με την ομάδα της Λευκωσίας να είναι αυτή που είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλα γκολ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Μαρίνος Σατσιάς): Σισκόφσκι, Εγγλέζου, Γκολομπάρτ, Άδωνη (70′ Μπιλάλ), Χριστοφή, Καρλίτος (58′ Ολιβέιρα), Μπόλιεβιτς, Τραϊτσέφκσι, Κίκας, Ασαμόα (58′ Λουίς Κάρλος), Σαντίκ.

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Βινίσιους (57′ Μερκής), Σάντος, Σαμπάλα, Κλωναρίδης, Ανουάρ, Λουντεμό, Κούτσακος (78′ Γουίλερ), Ζαχίντ (46′ Ενσούε), Ντε Βινσέντι, Κατσαντώνης (57′ Γεωργίου – 88′ Βρόντης).

Σκόρερ: Σαντίκ 82′ / Γκολομπάρτ 56′ (αυτ.), Ανουάρ 76′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΜΑΚΑΡΕΙΟ.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Τεράσια χαμένη ευκαιρία για τη Δόξα, με τον Καρλίτος από κοντά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και τον Ασαμόα στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

26′ Ανεβάζει ρυθμό η Δόξα που έχει ήδη πέντε τελικές προσπάθειες, καμία οι γαλαζοκίτρινοι.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Ενσούε στη θέση του Ζαχίντ, αναγκαστική αλλαγή.

56′ ΓΚΟΛ 0-1 Ο ΑΠΟΕΛ ανοίγει το σκορ με τον Σαμπάλα. Από πλάγια θέση στην περιοχή ο Αργεντίνος έκανε το σουτ, ο Γκολομπάρτ έβαλε το πόδι του και η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στα δίκτυα της Δόξας.

57′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Γεωργίου αντί Κατσαντώνη και Μερκής αντί Βινίσιους.

58′ Διπλή αλλαγή και για τη Δόξα, Ολιβέιρα στη θέση του Καρλίτος και Λουίς Κάρλος στη θέση του Ασαμόα.

60′ Σουτ του Κίκας, στο δοκάρι, χτύπησε στον Ουζόχο μετά η μπάλα και κατέληξε σε κόρνερ.

70′ Μπιλάλ στη θέση του Άδωνη.

76′ ΓΚΟΛ 0-2 Διπλασιάζει τα τέρματα του με τον Ανουάρ ο ΑΠΟΕΛ, με σουτ εντός περιοχής.

78′ Γουίλερ αντί Κούτσακου.

82′ ΓΚΟΛ 1-2 Μειώνει η Δόξα με κεφαλιά του Σαντίκ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εγγλέζου.

88′ Βρόντης στη θέση του Γεωργίου, εκτός με ενοχλήσεις.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ