aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔώνης: «Προτιμώ Παρί, Μπαρσελόνα, Άγιαξ παρά Γιουρόπα Λιγκ» (vid)

Δώνης: «Προτιμώ Παρί, Μπαρσελόνα, Άγιαξ παρά Γιουρόπα Λιγκ» (vid)

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή τον αγώνα με τη Σλάβια Πράγας στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη 15 Αγούστου / 21:45).

Μεταξύ άλλων, από τις ατάκες του που ξεχώρισαν ήταν αυτή η οποία κάνει λόγω για την τεράστια επιθυμία που υπάρχει στην ομάδα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άσχετα αν ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε ήδη συμμετοχή σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.

«Επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής και έχω παίξει τέτοια παιχνίδια θα σας πω κάτι. Όταν είμαι απελευθερωμένος έπαιζα πιο καλά. Άρα αν είχαμε να παίξουμε για οικονομικούς και τόσους άλλους λόγους θα ήταν πιο δύσκολο. To κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ μεγάλο. Προτιμώ να παίξω με την Παρί, την Μπαρσελόνα και τον Άγιαξ (ομάδες με τις οποίες έπαιξε ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θητεία του Δώνη) παρά να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι ποδοσφαιριστές είναι πιο ελεύθεροι αφού έχουν εξασφαλίσει τη πρόκριση στους ομίλους και είναι θετικό αυτό».

Αρχικά, ωστόσο, αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα και πως είχε χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες του: «Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είχα περισσότερο χρόνο να δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές. Ευχάριστο γεγονός πως έχω όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση μου. Η αίσθηση που έχω είναι πως τα πράγματα είναι καλύτερα από την πρώτη θητεία μου. Υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα, θα πρέπει να διαχειριστούμε και με μυαλό τον αγώνα χωρίς να φοβηθούμε κάτι».

Για την Σλάβια Πράγας δεν είπε πολλά: «Είναι μια έμπειρη ομάδα, διαθέτει ικανούς ποδοσφαιριστές. Είναι καθαρά 50-50. Έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές. Σε σύγκριση με τη Βιτορούλ είναι πιο έμπειρη. Είμαστε ισοδύναμες ομάδες και αυτή που θα είναι σε καλύτερο βράδυ θα πάρει το αποτέλεσμα».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο dna και στην εμπειρία που έχει ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη: «Το DNA παίζει μεγάλο ρόλο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αρκετή εμπειρία. Ξέρουν από πριν τι θα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε καλή ποιότητα και θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Ο κόσμος έχει συνηθίσει αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ αυτό το κίνητρο που θα βοηθήσει την ομάδα».

Για τον Λούκας Σόουζα: «Αυτό που πρέπει να πω είναι πως έχουμε ένα περισσότερο ξένο άρα κάποιος πρέπει να βγει έξω. Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όμως, χρειάζεται κάποια φιλικά για να πάρει ρυθμό, όταν γίνει αυτό θα δούμε τι θα γίνει για να γραφτεί».

Παρών από πλευράς παικτών ήταν ο Στάθης Αλωνεύτης ο οποίος ανέφερε: «Δεν είναι το καλύτερο πράγμα για το ΑΠΟΕΛ. Οφείλουμε όμως ως μεγάλη ομάδα που είμαστε να αντιδράσουμε σωστά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης μας. Το θέλουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Nα μην δεχθούμε γκολ είναι το κύριο στοιχείο που θέλουμε. Πέραν από αυτό να σκοράρουμε ένα με δύο γκολ».

Δείτε το βίντεο μέσω του επίσημου ΑΠΟΕΛ:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ