aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔώνης: Προειδοποιητικά μηνύματα στους παίχτες

Δώνης: Προειδοποιητικά μηνύματα στους παίχτες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης είναι από τους προπονητές που δεν θα διστάσει να στείλει μηνύματα σε ποδοσφαιριστές, όταν βλέπει πράγματα που δεν θα του αρέσουν. Όταν το κρίνει σκόπιμο θα μιλήσει ξεχωριστά με κάθε παίκτη για ν’ ανεβάσει και την ψυχολογία της ομάδας του. Δεν είναι εξ εκείνων που κρύβει κάτω από το χαλί τα κακώς έχοντα στις δημόσιες τοποθετήσεις του μετά από αγώνες. Το έπραξε κατά το πρόσφατο παρελθόν, αναμένεται να το δούμε και στη συνέχεια.

Για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ εκείνο που προέχει τη δεδομένη περίοδο, λοιπόν, είναι η αγωνιστική βελτίωση του συνόλου καθώς μόνο έτσι θα καταφέρει στο τέλος να υλοποιήσει τους στόχους. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη ο εμπλουτισμός στο παιχνίδι νέων στοιχείων που θα είναι ικανά να «ξεκλειδώσουν» (κυρίως) κλειστές αμυντικές γραμμές, την ώρα μάλιστα που η πυξίδα δείχνει το παιχνίδι με την Αλκή Ορόκλινη.

Σ΄ ένα 90λεπτο που υπολογίζεται πως δεν θα διαφέρει κατά πολύ από αυτά που προηγήθηκαν απέναντι σε Ανόρθωση και Άρη όσον αφορά στην τακτική προσέγγιση του αντιπάλου. Δηλαδή, μπροστά τους οι γαλαζοκίτρινοι θα βρουν μια «γεμάτη» μεσοαμυντική γραμμή, με τους πλείστους χώρους να είναι κλειστούς. Οπότε η φαντασία στις κινήσεις σε συνδυασμό με την ταχύτητα πρέπει να συνυπάρξουν ώστε να μην υπάρξει τρίτη σερί απώλεια βαθμών. Επιβάλλεται να καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Αμμόχωστος» το καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να επιστρέφουν σε νικηφόρα τροχιά. Να βρουν τις λύσεις στους γρίφους που θα αναδυθούν, φτάνοντας στο ποθητό αποτέλεσμα.

Μπορεί ο προπονητής των πρωτευουσιάνων να θεωρεί πως η ομάδα του έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων διεκδικητών του τίτλου κι αυτό είναι η αντοχή στην πίεση του πρωταθλητισμού, αλλά δεν παρασύρεται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Γνωρίζει πολύ καλά πως σε κάθε παιχνίδι απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Και η Αλκή με την έως τώρα παρουσία της έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα, τα οποία οφείλουν προσεχτικής «ανάγνωσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ