aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔώνης μετά τον Ολυμπιακό: «Όταν το κάναμε με τον ΑΠΟΕΛ θα ήταν αλλιώς»

Δώνης μετά τον Ολυμπιακό: «Όταν το κάναμε με τον ΑΠΟΕΛ θα ήταν αλλιώς»

Ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην έλλειψη αποτελεσματικότητας του Παναθηναϊκού αλλά και στην απουσία έντασης στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πιέσει και να σκοράρει, ενώ ανέφερε και τον ΑΠΟΕΛ σε ερώτηση για την επιθετική προσέγγιση που είχε η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το ντέρμπι: «Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Εγινε ένα καλό παιχνίδι με ενδιαφέρον από την αρχή. Δεν είναι εύκολο σε βουβό γήπεδο για τις δύο ομάδες. Είχαμε ένα εξαιρετικό α’ ημίχρονο με μεγάλη αυτοπεποίθηση και κοντά τις γραμμές μας απέναντι σε πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Είχαμε καλό τρανζίνσιον. Σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα για να προκαλέσεις πίεση στον πιο ποιοτικό αντίπαλο. Δεν είχαμε ένταση στο β’ μέρος. Και ο Ζαχίντ κουράστηκε και ο Δώνης και ο Κουρμπέλης. Είχε προηγηθεί το χαμένο τετ α τετ του Χριστοδουλόπουλου που νομίζω πριν υπήρχε φάουλ. Σε μία φάση που έχασαν την μπάλα Χατζηγιοβάνης και Ινσούα ο Ελ Αραμπί σκόραρε με εξαιρετικό τελείωμα. Γενικά προσπαθήσαμε. Μας αδικεί ο βαθμολογικός πίνακας. Μας λείπει η αποτελεσματικότητα. Δεν βάζουμε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα».

Το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Τα παιχνίδια γενικά μπορεί να κρίνονται σε λεπτομέρειες. Πάντα η ποιότητα παίζει τον ρόλο της. Όταν ο αντίπαλος πάει να μας κερδίσει είμαστε ισάξιοι ή καλύτεροι. Εάν εξαιρέσουμε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ είχαμε 75% κατοχή και τελειώσαμε με 65%. Δεν διαφοροποιείται τόσο η απόδοσή μας αλλά είναι η αποτελεσματικότητά μας. Εάν εξαιρέσουμε τον ΟΦΗ και τον Άρη που κάναμε τον Άγιο Βασίλη και δίναμε δώρα για να μας βάζουνε γκολ. Στα υπόλοιπα μετράει η αποτελεσματικότητά μας. Γενικά στα περισσότερα ματς ήμασταν ισάξιοι ή πιο καλοί».

Την εικόνα της ομάδας του: «Νομίζω ότι ήδη από το 55′ φαινόταν δεν είχαμε την ίδια ένταση. Την ίδια ένταση με την μπάλα. Μας πίεσε πιο πολύ και καλύτερα ο Ολυμπιακός. Όταν είσαι καλύτερος και στο διάστημα αυτό δεν σκοράρεις όταν δέχεσαι γκολ απογητεύεσαι. Είχαμε και προβλήματα με Δώνη και Κουρμπέλη».

Το εάν επέλεξε άλλη προσέγγιση: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζουμε. Με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εάν παίζαμε όταν το κάναμε με τον ΑΠΟΕΛ θα ήταν αλλιώς. Το ίδιο κάναμε στην Τούμπα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Απλά εάν υπήρχε κόσμος θα ήταν όφελος του Ολυμπιακού και πίεση προς εμάς. Ακόμα και στο γήπεδο του Ηρακλείου. Η προσέγγιση θα ήταν η ίδια. Νομίζω είναι και η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Σε χρόνο κατοχής μπάλας ήμασταν η πρώτη ομάδα στον α’ γύρο. Το ίδιο κάναμε και στην Τούμπα με πιο μεγάλη κατοχή από τον ΠΑΟΚ. Στα μεγάλα ματς κρατάμε πιο πολύ την μπάλα. Το θέμα είναι η διαχείριση. Με ένα 45λεπτο δεν αρκεί να κάνεις κάτι για να κερδίσεις».

Το εάν παίζει ρόλο ένα παιχνίδι κεκλεισμένων: «Διαφωνώ στην προσέγγιση αυτή. Στην Ελλάδα και ο Τύπος και ο κόσμος στέκεται στο αποτέλεσμα. Με Ξάνθη άσχετα τι έγινε διαιτητικά είχαμε μεγάλη κατοχή. Με την Λάρισα παίξαμε καλά και χάσαμε. Το κίνητρο είναι διαφορετικό στα ντέρμπι και όταν σε προκαλεί το όνομα του αντιπάλου. Για μένα ο Παναθηναϊκός βαδίζει σε έναν καλό δρόμο άλλο που για τα δικά μας παλιά δεδομένα μπορεί να είναι αποτυχία. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι. Όμως πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά και να δώσουμε βάρος και στο Κύπελλο».

Τα μεταγραφικά: «Θα ήθελα να αποφύγω την ερώτηση. Θέλαμε να κινηθούμε πιο γρήγορα. Δυστυχώς τρεις περιπτώσεις που δουλεύαμε δύο με τρεις εβδομάδες μας είπαν όχι. Δεν μπορώ να ορίσω χρόνο».

Τον Βαλμπουενά: «Η ατομική ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Η δουλειά μας είναι να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών μας ή να καλύψουμε τα μειονεκτήματά τους. Όταν βλέπεις μία έμπνευση ή ντρίμπλα ή καλή ενέργεια δεν μπορείς παρά να χειροκροτείς. Ο Βαλμπουενά είναι ένας έμπειρος και ποιοτικός και προσπαθεί πολύ. Αντίστοιχα εμείς έχουμε τον Ζαχίντ. Εγώ έχω δει στο Τσάμπιονς Λιγκ παίκτες που την μία ήταν εκεί και μετά λόγω ταχύτητας τους έψαχνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ