aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔώνης: «Η απόδοση φτιάχνεται, τα αποτελέσματα όχι» (vid)

Δώνης: «Η απόδοση φτιάχνεται, τα αποτελέσματα όχι» (vid)

Απόλυτα προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης, ο οποίος αναφέρθηκε μεν στα καλά στοιχεία της ομάδας του που έφεραν το ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Σλάβια Πράγας (2-0), αλλά στάθηκε περισσότερο στους τομείς που χρήζουν βελτίωσης

«Ήταν εξαιρετικό το ξεκίνημά μας. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας δώσει την πρόκριση. Πρέπει να σκεφτούμε πως θα λειτουργήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι και να παίξουμε για να σκοράρουμε εκεί. Ήμασταν πιεστικοί και ικανοί που σκοράραμε δύο γκολ και αυτό άλλαξε τη ροή του ματς. Είπα και πριν πως ένα τόσο γρήγορο αποτέλεσμα λειτουργεί διάφορα, αφού ο αντίπαλος ανοίγεται και κυνηγάει πιο θετικό αποτέλεσμα και γίνεται επικίνδυνος και πρέπει να προσέχεις. Μετά το 30’ έπρεπε να ήμασταν πιο ήρεμοι, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν σε καλή μέρα με την μπάλα στα πόδια. Η απόδοση φτιάχνεται, τα αποτελέσματα δεν φτιάχνονται», είπε αρχικά και πρόσθεσε σχετικά με τον Βάτερμαν.

«Ο τερματοφύλακας είναι από τους ένδεκα και πρέπει να κάνει κι αυτός τη δουλειά. Την έκανε σωστά και μας βοήθησε να πάρουμε αυτό το καθαρό σκορ. Πάντα στο ποδόσφαιρο κάθε ματς είναι διαφορετικό. Θα δούμε τη δική μας πλευρά γιατί η ομάδα μου δίνει μια εικόνα ότι ακόμα και χωρίς πίεση κάνουμε εύκολα λάθη. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη φάση της Σλάβια, οι υπόλοιπες προήλθαν από λάθη δικά μας. Πρέπει να βελτιωθούμε».

Για τους παίκτες που προήλθαν από τραυματισμό σημείωσε: «Ο Εφραίμ παίρνει χρόνο και είναι σημαντικό κομμάτι. Είχαμε τον Μπερτόλιο τραυματία έκανε μόνο 2-3 προπονήσεις, και αυτός θα είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας ώστε να σχεδιάσουμε το παιχνίδι και να παίξουμε καλύτερα με τη μπάλα στα πόδια και να σκοράρουμε εκεί. Οι παίκτες να είναι βελτιωμένοι και δυνατοί στις μονομαχίες και στο μυαλό και να πάμε βελτιωμένοι με την μπάλα στα πόδια για να σκοράρουμε».

Ενόψει επαναληπτικού κατέληξε: «Δεν σκέφτομαι τώρα τον επαναληπτικό. Για μένα είναι σημαντικό ότι επανέρχονται κάποιοι παίκτες σε καλύτερο ρυθμό. Η Σλάβια είναι μια ομάδα ποιοτική αλλά δεν θα έλεγα πως οργανωμένα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Όταν μια ομάδα μετά το 60 καταφεύγει στις μεγάλες πάσες αυτό δεν δείχνει ποιότητα, αν και υπάρχει και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο. Δείχνει ότι επειδή έχουν δυνατά κορμιά πάνε στην δύναμη. Εμείς με το που βάλαμε το Νούνο μπροστά στα δυο στόπερ θεωρώ πως το λύσαμε το πρόβλημα και ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα τα δικά μας λάθη και όχι ο αντίπαλος».

Σ.σ.: Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη αφορούν αυτές στις οποίες προέβη και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, αλλά και αυτές της δημοσιογραφικής διάσκεψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ