aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔιπρόσωπος ο ΑΠΟΕΛ, άλλος στο ΓΣΠ και άλλος εκτός

Διπρόσωπος ο ΑΠΟΕΛ, άλλος στο ΓΣΠ και άλλος εκτός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είναι λογικό κάθε ομάδα να νιώθει πιο άνετα στο «σπίτι» της, να επιβάλλει τον ρυθμό της, ενισχύοντας τη δυναμική για την υλοποίηση του στόχου της. Κάτι που δεν ισχύει, όμως, για τον φετινό ΑΠΟΕΛ καθώς κατέγραψε στο ΓΣΠ πολύ μεγαλύτερες βαθμολογικές απώλειες σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα, σε 12 αναμετρήσεις στο στάδιο της πρωτεύουσας κέρδισε επτά φορές, σε τρεις έμεινε στην ισοπαλία (ΑΕΛ και Αλκή 0-0, ΑΕΚ 2-2) και σε δύο ηττήθηκε (Δόξα 2-5, Πάφος FC 1-2). Από τους 36 βαθμούς που διακυβεύονταν, δεν πίστωσε στο ταμείο 12 εξ αυτών, κάτι που προφανώς ανάγκασαν τον ΑΠΟΕΛ να κάνει βήμα προς τα πίσω στη φετινή έως τώρα προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων για έβδομη διαδοχική σεζόν.

Διαβάστε επίσης: «Επίθεση» Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ σε Ανδρέα Μιχαηλίδη και Απόλλωνα

Εκτός έδρας έδωσε 9 αγώνες και καρπώθηκε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους 7. Δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στο «Στέλιος Κυριακίδης» καθώς εξήλθε ισόπαλος με την Πάφος FC (0-0, α’ γύρος) και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την Αρένα απέναντι στην ΑΕΚ, χάνοντας με 0-1 (α’ γύρος). Μακριά από το «σπίτι» του διεκδίκησε 27 βαθμούς και πήρε τους 22. Δηλαδή, είχε κατά πολύ λιγότερες βαθμολογικές απώλειες σε σχέση με αυτές στο ΓΣΠ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ και η Πάφος FC είναι οι μοναδικές που δεν κέρδισε κατά την πρώτη φάση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Επένδυσε» 100 συν 22 χιλιάρικα για τον Μπέζιακ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ