aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔημητρίου: «Ο ΑΠΟΕΛ παραβίασε το πρωτόκολλο. Παίκτης με συμπτώματα δεν απομονώθηκε»

Δημητρίου: «Ο ΑΠΟΕΛ παραβίασε το πρωτόκολλο. Παίκτης με συμπτώματα δεν απομονώθηκε»

Άμεση ήταν η απάντηση της Ομόνοιας στην ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Αντρέας Δημητρίου, τοποθετήθηκε για όσα περιελάμβανε η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων, μέσω της οποίας άφησε αιχμές για τον πρόεδρος των πρασίνων, Σταύρο Παπασταύρου. Μάλιστα, από την πλευρά των πρασίνων, ισχυρίζονται πως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ με συμπτώματα, προπονείτο με τους γαλαζοκίτρινους πριν το αιώνιο ντέρμπι.

Αναλυτικά: «Έχουμε ζητήσει από την ΚΟΠ και τo Υπ. Υγείας να εξετάσουν με προσοχή τα όσα καταγγείλαμε με επιστολή. Στην επιστολή καταγγέλλουμε τους χειρισμούς από πλευράς ΑΠΟΕΛ, τις μέρες που ακλούθησαν των θετικών κρουσμάτων στα γραφεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι το μεταξύ μας παιχνίδι. Σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε από πηγές, ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ μετά τα κρούσματα στα γραφεία, εμφάνισε συμπτώματα. Αυτός ο παίκτης δεν απομονώθηκε και προπονήθηκε με την ομάδα. Επαναλαμβάνω τα έχουμε πληροφορηθεί. Υποβλήθηκε σε έλεγχο o παίκτης και ο ΑΠΟΕΛ ενημερώθηκε πως αυτός ο ποδοσφαιριστής ήταν θετικός, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ενημέρωσε ως όφειλε την ΚΟΠ για το θετικό κρούσμα, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο λέει ότι αν εμφανιστεί κρούσμα την  ημέρα του αγώνα, τότε η ομάδα έπρεπε να προσκομίσει αρνητικά τεστ των υπολοίπων. Αυτή η συμπεριφορά, έθεσε σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και τις οικογένειες τους. Έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν θα εξαπλωθεί. Νόσησαν τρεις ποδοσφαιριστές μας και θέτει σε κίνδυνο την αγωνιστική πορεία της ομάδας μας. Καλούμε να ερευνήσουν ώστε να διαπιστωθεί αν έγιναν παραβιάσεις. Ζητάμε από τον ΑΠΟΕΛ, αν αυτά που αναφέραμε ως πληροφορίες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να μας ενημερώσει για αυτά. Μας ενημέρωσαν πως άρχισε η έρευνα και περιμένουμε».

Για τους ισχυρισμούς του ΑΠΟΕΛ πως ο Παπασταύρου δεν έμπαινε σε καραντίνα: «Ο πρόεδρος ήρθε δύο φορές από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Την πρώτη φορά μπήκε σε περιορισμό και μέχρι το παιχνίδι που πήγε (σ.σ. με την Πάφο), πέρασε από 6-7 τεστ. Την δεύτερη φορά εξασφάλισε άδεια που του επέτρεπε να ακολουθεί την ομάδα (σ.σ. ακολούθησε την αποστολή στον Πειραιά)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ