aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔικαιώθηκε η Φενέρμπαχτσε για απόφαση που… ευνόησε τον ΑΠΟΕΛ!

Δικαιώθηκε η Φενέρμπαχτσε για απόφαση που… ευνόησε τον ΑΠΟΕΛ!

Η Φενέρμπαχτσε δικαιώνεται δέκα χρόνια μετά για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία του 2011, το οποίο με έμμεσο τρόπο ευνόησε τον ΑΠΟΕΛ δύο χρόνια μετά.

Δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης άνω των 1000 ετών σε πρώην διευθυντή μέσου ενημέρωσης και πρώην αρχηγό της αστυνομίας, γιατί συνωμότησαν για να κατηγορήσουν την τουρκική ομάδα για στημένα παιχνίδια το 2011.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά από τις δικαστικές αρχές το 2016, καθώς υπήρχαν στοιχεία για συνωμοσία κατά της Φενέρ, από τους κατήγορους, οι οποίοι είχαν σύνδεση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο το τουρκικό κράτος κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος το 2016.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η ομάδα ήταν αθώα, καταδικάζοντας τον Χινταγιέτ Καρατσά, ιδρυτή της Samanyolu media group, εταιρεία μέσων ενημέρωσης η οποία έκλεισε από το κράτος σε ποινή φυλάκισης 1.406 ετών. Ο λόγος είναι ότι κατηγορήθηκε για τη δημιουργία των επίμαχων κλήσεων, αλλά και των αποδεικτικών εγγράφων.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται ως «Γκιουλενιστής», καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2.170 χρόνων για πλαστογραφία εγγράφων και «συνωμοτική» κατηγορία κατά της Φενέρ.

Οι άνθρωποι της Φενέρ είδαν με καλό μάτι την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν τη νόμιμη δικαστική οδό, ώστε η ομάδα τους να αποζημιωθεί για οικονομική και ηθική ζημιά. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το δικαστικό σώμα που έλαβε την αρχική απόφαση, έχει αποχωρήσει από τη χώρα.

Όσο τη σχέση του συλλόγου της Λευκωσίας με την υπόθεση; Ήταν η 30ή Αυγούστου 2013 όταν ο Έμετ Μαλόουν έγινε ο πιο αγαπητός Ιρλανδός για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Ήταν βλέπετε ο δημοσιογράφος που τράβηξε το μπαλάκι με το όνομα της ομάδας τους, στην κλήρωση που έγινε για να βρεθεί η αντικαταστάτρια της Φενέρμπαχτσε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Δύο ημέρες προηγουμένως το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή της τουρκικής ομάδας κατά της τιμωρίας διετούς αποκλεισμού που της είχε επιβληθεί από την UEFA για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια το 2011.

Αυτομάτως η «Φενέρ», που τότε είχε αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την Άρσεναλ, δεν θα λάμβανε μέρος ούτε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι έγινε κλήρωση και ο τυχερός ήταν ο ΑΠΟΕΛ, που είχε αποκλειστεί το προηγούμενο βράδυ στα πλέι οφ από τη Ζούλτε-Βάρεγκεμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ