aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔιέσυρε τον Απόλλωνα και άνοιξε σαμπάνιες τίτλου ο ΑΠΟΕΛ

Διέσυρε τον Απόλλωνα και άνοιξε σαμπάνιες τίτλου ο ΑΠΟΕΛ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Το έκανε για 28η φορά στην ιστορία του και έβδομη συνεχόμενη! Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Νέα Σαλαμίνα, στέφθηκε μαθηματικά πρωταθλητής, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Καταιγιστική η ομάδα του Τραμετσάνι η οποία έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη από το πρώτο μέρος, ενώ από την άλλη η αντίστοιχη του Αυγουστή έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει ενώ μπήκε αρκετά αγχωμένη από τα πρώτα στάδια του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα οι δύο κίτρινες κάρτες που δέχθηκε ο Ρομπέρζ στο πρώτο μέρος σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Ο αμυντικός του Απόλλωνα υπέπεσε σε σκληρά μαρκαρίσματα και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές στο 34’ (δέχθηκε την πρώτη στο 30’). Ωστόσο υπήρχε ένταση και νεύρα από τους παίκτες και των δύο ομάδων γι’ αυτό και ο ρέφερι έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας 8 φορές (!) στο πρώτο μέρος.

Επίσης, στιγμές από τα παλιά θυμήθηκε το ΓΣΠ. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα εκτός και εντός γηπέδου και έδωσαν την… επιπλέον ώθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για να πάρουν το τρίποντο. Υπενθυμ

Το ματς…

Κυρίαρχος ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος και δεν άφησε περιθώριο… ανάσας στους φιλοξενούμενους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ομάδα της Λεμεσού δημιούργησε μόνο προϋποθέσεις καμία ξεκάθαρη φάση στο πρώτο 45λεπτο. Οι γαλαζοκίτρινοι στο 14’ άνοιξαν το σκορ όταν ο Τάαμαρι έκανε άνω κάτω την άμυνα των κυανόλευκων, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ντε Βινσέντι ο οποίος εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Η ομάδα του Τραμετσάνι συνέχισε να ελέγχει πλήρως το ματς και στο 36’ έκανε το 2-0 όταν ο Τάαμαρι εκτέλεση απευθείας το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Μοράις πήρε το… ριμπάουντ νικώντας για δεύτερη φορά τον Βάλε. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου (44’) ο Ιωάννου δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό του Απόλλωνα για το 3-0.

Ο ΑΠΟΕΛ και στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρός καθώς διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Αυγουστή πραγματοποίησε δύο αλλαγές με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο δεν άλλαξε η εικόνα της ομάδας του, ενώ αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο. Οι γηπεδούχοι στο 52’ και στο 64’ στάθηκαν άτυχοι αφού και στις δύο περιπτώσεις το πλασέ του Γιάκολις σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ρυθμός του δεν είχε καμιά σχέση με αυτόν του πρώτου, ο ΑΠΟΕΛ έριξε ταχύτητες, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι η ομάδα της πρωτεύουσας είναι μια… ανάσα από το πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Απόλλωνας καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να δει την επόμενη σεζόν αφού είναι και εκτός κυπέλλου.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Bάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιώαννου, Γιάκολις, Φακινέτι, Μοράις (85′ Αρτυματάς), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Νατέλ (63′ Μπέζιακ), Τάαμαρι (82′ Βιντιγκάλ).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ουεντραόγκο, Σατσέτι (46′ Μπρου), Μάρκοβιτς, Σαρδινέρο, Περέιρα (65′ Ψύχας), Παπουλής (46′ Σελίμοβιτς), Σελάγια.

Σκόρερ: 14′ Ντε Βινσέντι, 36′ Μοράις, 44′ Ιωάννου / –

Κίτρινες: Σόουζα, Μοράις, Βούρος / Παπουλής, Σατσέτι, Περέιρα, Σαρδινέρο, Σελάγια

Αποβολές: – / 34′ Ρομπέρζ (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου

4ος: Κυριάκος Χριστοδούλου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ