aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔιαρκής «απειλή» για τον ΑΠΟΕΛ

Διαρκής «απειλή» για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Κάθε εμπόδιο για καλό», είχε πει προσφάτως ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως μια ομάδα με τον προϋπολογισμό και τις τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις της δικής του θα αρκεστεί τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο σε δύο μόλις επιλογές στην κορυφή της επίθεσης.

«Είναι στα πλάνα μας για τον Ιανουάριο η προσθήκη επιθετικού για να είναι έτοιμος να βοηθήσει στο υπόλοιπο και του χρόνου», είχε συμπληρώσει ο Πρόδρομος Πετρίδης, αναγνωρίζοντας προφανώς την τρύπα στο έμψυχο δυναμικό και παραλλήλως ότι μέχρι τότε η ομάδα του θα συνεχίσει να ζει με μια διαρκή… απειλή: «Απαγορεύεται να τραυματιστεί ο Πιέρος Σωτηρίου», εάν ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο, κάτι που ισχύει στο παρόν στάδιο. Και το αντίστροφο: «Απαγορεύεται να τραυματιστεί ο Ντε Καμάργκο», εάν ο Κύπριος διεθνής βρεθεί στα… πιτς.

Για παράδειγμα, όταν ο Σωτηρίου στον αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο άκρο του δεξιού ποδιού, μια τρομάρα την πήραν στον Θρύλο ενόψει του επικείμενου παιχνιδιού με την ΑΕΖ και πολύ περισσότερο ενόψει της μάχης των μαχών με τη Γιουνγκ Μπόις την επόμενη Πέμπτη στην Ελβετία. Και τέτοιου είδους θέματα, ίσως στο μέλλον να προκύψουν πολλά.

Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Παρ’ όλα αυτά, οι ελλείψεις δεν απουσιάζουν, με τη θέση του στράικερ να βρίσκεται στο προσκήνιο και να προκαλεί προβληματισμό. Ήδη, στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Δόξα, η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς επιθετικό. Είναι μια θέση, βέβαια, κατά την οποία το κενό είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πιθανοί αντικαταστάτες των Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο δεν δείχνουν ικανοί να αντεπεξέλθουν με την ίδια επιτυχία. Για παράδειγμα, με τη Δόξα δύο τουλάχιστον παίκτες κινήθηκαν στην εν λόγω γραμμή, δείχνοντας σαν το ψάρι έξω από το νερό (Μπερτόλιο, Βάντερ). Ο ΑΠΟΕΛ, όμως, βρήκε τις απαντήσεις έστω και με μπόλικο άγχος, αλλά με αυτό δεν σημαίνει πως πάντοτε θα λύνονται (εύκολα ή δύσκολα) οι γρίφοι.

Αν υπάρχει ένα θετικό στην όλη ιστορία είναι πως ο Σωτηρίου παίρνει ευκαιρίες και ανταποκρίνεται. Ας μην μπερδευόμαστε, όμως. Η μετάβαση ενός καλού παίκτη σε «leader» απαιτεί χρόνο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ο διεθνής φορ έχει μπει σ’ αυτό τον δρόμο, αλλά χρειάζεται υπομονή και μπόλικη δουλειά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ