aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Διαπρέπει ο… σκάρτος πρώην ΑΠΟΕΛίστας Γιαμπερέ!

Διαπρέπει ο… σκάρτος πρώην ΑΠΟΕΛίστας Γιαμπερέ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Θυμάστε τον Σεντρίκ Γιαμπερέ; Πρόκειται για τον γιγαντόσωμο κεντρικό αμυντικό που αγωνίσθηκε στον ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, καλύπτοντας το κενό που προέκυψε με την πώληση του Καρλάο. Που λέτε, αυτός ο σκάρτος για πολλούς στην Κύπρο ποδοσφαιριστής διαπρέπει από πέρσι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Αποτελεί βασικό στέλεχος της Ντιζόν, ομάδα ασφαλώς της Λιγκ 1, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Σε τέτοιο βαθμό που στον γαλλικό σύλλογο σκέφτονται να επεκτείνουν πρόωρα τη συνεργασία τους με τον Γάλλο στόπερ καθώς ήδη το όνομά του συζητείται για μετεγγραφή.

Και μη φανταστεί πως ο 27χρονος έχει κανένα «μικρό» συμβόλαιο. Οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν τις 350.000 ευρώ και προφανώς θα αξιώσει αύξηση ώστε να βάλει νέα υπογραφή στην Ντιζόν. Εξάλλου, ο Γιαμπερέ, που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 91 εκατοστά, βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και έπαιξε με επιτυχία επί σειρά ετών στην Μπορντό, παίρνοντας ακολούθως μετεγγραφή στη Ρωσία (Ανζί).

Στον ΑΠΟΕΛ, τα δύο λάθη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που αγωνίσθηκε ή, αν το προτιμάτε, σε 315 λεπτά συμμετοχής αρκούσαν και περίσσευαν ώστε ο ενθουσιασμός της μετεγγραφής του να μετατραπεί σε έντονη γκρίνια. Δεν ήταν λίγοι οι ΑΠΟΕΛίστες που τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια, παρομοιάζοντάς τον ακόμη και με τον Φρανσίσκο Ζουέλα. Τον πήρε το ποτάμι της δριμείας κριτικής και εν τέλει τον ισοπέδωσε. Βλέπετε, είμαστε λαός των άκρων και της υπερβολής. Με υπέρμετρο ενθουσιασμό στα θετικά και ισοπεδωτική κριτική στα αρνητικά. Όλα στο κόκκινο, όλα στην υπερβολή τους.

Η αλήθεια είναι πως, παρόλο που είχε καλές τοποθετήσεις, στις εναέριες μονομαχίες ήταν σχεδόν ανίκητος, δεν ήταν αργός για το μπόι του, παρουσίασε στον ΑΠΟΕΛ διαστήματα κατά τα οποία έχανε τη συγκέντρωσή του. Στην πορεία, βγήκε η πληροφορία πως αντιμετώπιζε οικογενειακό πρόβλημα κι αυτό φαίνεται ότι του στοιχίζει σε αυτοσυγκέντρωση στα παιχνίδια. Δεν υπήρξε όμως η απαιτούμενη υπομονή. Και πού να υπάρχει τέτοια πολυτέλεια για μια ομάδα των απαιτήσεων (και της πίεσης) του ΑΠΟΕΛ.

Αυτή, κατά την άποψή μου, αποτελεί τη βασικότερη αιτία που αρκετοί ξένοι δεν πέτυχαν, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια. Ο κάθε παίκτης έχει τον δικό του χαρακτήρα, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και πρωτίστως, να καταλάβει ότι τον περιβάλλουν άπαντες με εμπιστοσύνη. «Η Ντιζόν έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για εμένα. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά η ομάδα δείχνει ότι με εμπιστεύεται», είχε πει ο Γιαμπερέ στις 29 Ιουνίου 2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ