aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔεν βλέπει την ώρα ο Ισπανός

Δεν βλέπει την ώρα ο Ισπανός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ είναι από χθες βράδυ ο Αντρέα Ορλάντι. Ο Ισπανός (αριστεροπόδαρος) μεσοεπιθετικός που στις 3 Αυγούστου σβήνει 32 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, τα βρήκε με τους γαλαζοκίτρινους και αποτελεί έτσι τη δεύτερη προσθήκη, μετά από αυτήν του Καρλίτος που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Η συμφωνία είναι χρονικής διάρκειας ενός έτους και θα ενεργοποιηθεί μετά το επιτυχές πέρας των (σημερινών) ιατρικών εξετάσεων.

Ο ποδοσφαιριστής δεν βλέπει την ώρα που θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να βγάλει ασπροπρόσωπο (κυρίως) τον Τόμας Κρίστιανσεν που άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του, συμβάλλοντας παραλλήλως στην υλοποίηση των υψηλών στόχων του ΑΠΟΕΛ.

Γνωρίζει και ο ίδιος πως οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και θα πρέπει να μοχθήσει πάρα πολύ για να αποτελέσει σημαντικό κρίκο στον Θρύλο. Σε ένα νέο (ποδοσφαιρικό) περιβάλλον, καλείται να προσαρμοστεί γρήγορα και σε αυτό, ρόλο έχει να διαδραματίσει (και) ο Κρίστιανσεν που πιστεύει στις αγωνιστικές ικανότητές του.

Για να λέμε την αλήθεια, στη λήξασα σεζόν δεν εντυπωσίασε αγωνιζόμενος στην Ανόρθωση, ομάδα που γενικώς έχασε τον… προσανατολισμό στο δεύτερο μισό των αγωνιστικών υποχρεώσεών της και το ποτάμι παρέσυρε αρκετούς παίκτες. Αρχικώς, αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ακολούθως χρησιμοποιήθηκε στην «καρδιά» του κέντρου και «καπάκι» του ανατέθηκε ο ρόλος του επιτελικού.

Ασφαλώς, ρίχνοντας μια ματιά στον ποδοσφαιρικό βίο του ξανθομάλλη παίκτη, εύκολα διαπιστώνει κάποιος πως δεν είναι κανένας τυχαίος. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την ακαδημία της Εσπανιόλ προτού ενταχθεί στην Αλαβές. Από το 2005 αγωνιζόταν ως δανεικός στην Μπαρσελόνα Β’.

Δεν στέριωσε σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και το 2007 άφησε πίσω του την Ισπανία, μετακομίζοντας στην Αγγλία. Για πέντε χρόνια έπαιξε στη Σουόνσι (74 συμμετοχές, 4 γκολ), ακολούθως στην Μπράιτον (49 αγώνες, 6 γκολ) και προτού ενταχθεί στην Ανόρθωση, αγωνίσθηκε για μια σεζόν στην Μπλάκμπουλ (28 ματς, 4 τέρματα).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ