aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔεν τους λούζει κρύος ιδρώτας

Δεν τους λούζει κρύος ιδρώτας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αλήθεια είναι πως βασικό ζητούμενο στο μέγα κεφάλαιο προγραμματισμός ήταν να ολοκληρωθούν οι βασικές μετεγγραφικές εκκρεμότητες στον ΑΠΟΕΛ μέχρι την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ώστε να υπάρχει μπόλικος χρόνος για να… εμβολιαστούν στο σύνολο. Ούτε επιθετικός αποκτήθηκε ούτε αριστερός μπακ προστέθηκε όμως στο ρόστερ.

Όσο και αν το εν λόγω δεδομένο προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ανησυχία στις τάξεις των φίλων της ομάδας καθώς πρόκειται για θέσεις που χαρακτηρίζονται κλειδιά, δεν λούζει κρύος ιδρώτας τους Τόζα Σάπουριτς και Τόμας Κρίστιανσεν.

Το παλεύουν θέλοντας να καταλήξουν στις ιδανικότερες λύσεις που θα διευρύνουν το βεληνεκές του συνόλου, περιορίζοντας παραλλήλως το ρίσκο που εμπερικλείει η κάθε κίνηση. Και όπως όλα δείχνουν, υπάρχει μπόλικος δρόμος μέχρι το ρόστερ να πάρει την τελική του μορφή, αφού οι γαλαζοκίτρινοι θα προχωρήσουν σε επιπλέον δύο-τρεις μετεγγραφές.

Το έμψυχο δυναμικό, πάντως, απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που μπορούν να τραβήξουν δυναμικά το κουπί, οδηγώντας σε πρώτη φάση την ομάδα στην πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάτω από τα δοκάρια υπάρχουν οι επιλογές των Πάρντο, Βάτερμαν και στο κέντρο της άμυνας αυτές των Καρλάο, Μερκή και Αστίθ. Στο δεξιό άκρο της οπισθοφυλακής δεσπόζει η παρουσία του Μιλάνοφ (υπαλλακτική λύση αποτελεί ο Σέρζιο) και στην αντίθετη πλευρά αυτή του έμπειρου Αλεξάνδρου (υπαλλακτική λύση αποτελεί ο Ιωάννου).

Στην «καρδιά» του κέντρου υπάρχουν οι αξιόπιστες επιλογές των Μοράις, Βινίσιους, Αρτυματά και λίγο πιο μπροστά οι λύσεις των Ορλάντι, Λάτσι και Ντε Βινσέντι. Και αναλόγως του σχηματισμού που θα επιλέξει, ο Κρίστιανσεν θα κρίνει και ποιοι θα μπουν πρώτοι στα… βαθιά της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις πτέρυγες έχει να επιλέξει μεταξύ των Εφραίμ, Βάντερ, Αλωνεύτη, Καρλίτος και στη γραμμή κρούσης μάλλον θα πέσει το βάρος στον Σωτηρίου. Μια θέση που μπορεί να αγωνισθεί και ο «Ντέβι».

Με αυτά και με αυτά, στον ΑΠΟΕΛ κρίνουν πως υπάρχει πλειάδα επιλογών, αλλά δεν επαναπαύονται. Θα δώσουν τη μάχη για περαιτέρω ενίσχυση. Να μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ υπάρχουν και οι πιο νεαροί παίκτες (Παρασκευά, Εστρέλα, Αρετάς, Παπαφώτης, Αναστασίου, Χαραλάμπους) που θα δώσουν τη δική τους μάχη ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Κρίστιανσεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ