aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔεν πληρώνουν φόρο θεάματος ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια

Δεν πληρώνουν φόρο θεάματος ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια

Πράγματα και θαύματα εντόπισε στην έρευνα του για τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο Γενικός Ελεγκτής. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και αποκάλυψε ότι τα τέσσερα κλειστά γήπεδα (Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία, Λευκόθεο, Αθλητικό κέντρο Γλαύκος Κληρίδης, Αθλητικό Κέντρο Λάρνακας) λειτουργούν εδώ και χρόνια χωρίς τελική έγκριση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή το γεγονός αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα, αφού τίθεται θέμα ασφάλειας των χρηστών. Όπως ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής από το 2007 ο Δήμος Στροβόλου βρίσκεται στα δικαστήρια ως αντίδικος με τον ΚΟΑ διεκδικώντας περίπου 7.000.000 ευρώ για φόρο θεάματος από τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Η υπόθεση εκδικάστηκε υπέρ του Δήμου Στροβόλου και ο ΚΟΑ μελετά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ.

Ο Γενικός Ελεγκτής κατήγγειλε ότι ο φόρος θεάματος των ομάδων που χρησιμοποιούν το ΓΣΠ πληρώνεται από τον ΚΟΑ και όχι από τα σωματεία. Σημαντικές κρίνονται, επίσης, οι καταγγελίες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι τέσσερις πρώην αθλητές λαμβάνουν μισθό χωρίς να εργάζονται στο πλαίσιο του σχεδίου επαγγελματικής αποκατάστασης.

Έτοιμος να… κόψει τα χέρια εάν κάποιος από τον Οργανισμό βάζει χέρι στο μέλι, όπως χαρακτηριστηκέ είπε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ