aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔεν άλλαξαν όλα, μπορεί όμως να ξύπνησε ο ΑΠΟΕΛ

Δεν άλλαξαν όλα, μπορεί όμως να ξύπνησε ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ξύπνησε (ευχάριστες) θύμισες ο χθεσινός ΑΠΟΕΛ και η κερκίδα για να είμαι ειλικρινής, παρά την πολύ μικρή προσέλευση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε απόλυτο δίκιο σε όλα όσα είπε, «δεν άλλαξαν όλα σε μια μέρα» και «δεν είναι δική μου νίκη», για να λέμε όμως «τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη», στον χθεσινό ΑΠΟΕΛ φάνηκε πως κάτι άλλαξε. Δεν γίνετε να ήρθε τυχαία η καλύτερη φετινή εμφάνιση των γαλαζοκίτρινων (κατά την ταπεινή μου γνώμη) σε ένα από τα πιο καθοριστικά παιγνίδια της φετινής σεζόν.

Γιατί ο χθεσινός ΑΠΟΕΛ έβγαλε από μέσα του πολλά στοιχεία και μιαν εικόνα που ήταν εξαφανισμένη για μήνες ολόκληρους. Πρώτα και κύρια είχε αγωνιστικό προσανατολισμό (κι αυτό πιστώνεται στον Ουζουνίδη), είχε πάθος, όρεξη και θέληση. Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν πως οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν τόσες φάσεις και τόσες τελικές όσες δεν έκαναν (πιθανότατα) σ’ ολόκληρο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος! Υπερβολή; Μπορεί, είναι όμως αλήθεια πως ο χθεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ  ήταν ο βασικός λόγος για να ακουστεί το επίσης ξεχασμένο, «ΑΠΟΕΛ – Θρύλος – Πρωτάθλημα».

Η χθεσινή νίκη, εξάλλου, σημαίνει πάρα πολλά για τους γαλαζοκίτρινους τόσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και ένοψει του επερχόμενου πρώτου αγώνα για τη φάση των «32» στο Γιουροπα Λιγκ με τη Βασιλεία (την προσεχή Πέμπτη). Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε για τα καλά στο κόλπο της υπεράσπισης των κεκτημένων, όσο κι αν υπάρχει ακόμα δρόμος για να τον καλύψει και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η ομάδα έχει και ποιότητα και παλμό, αλλά και τον χαρακτήρα για να κάνει την αντεπίθεση της. Ας μην προτρέχω όμως των γεγονότων, καθώς, ο φετινός ΑΠΟΕΛ πέρα του ότι είναι απρόβλεπτος και ασταθής στη φετινή σεζόν, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε και τα δείγματα γραφής του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Χωρίς Ουζουνίδη με Βασιλεία, πληρώνει τα περσινά «μπινελίκια»… (vid)

Ο Eλλαδίτης μετά από 12 χρόνια επέστρεψε σοφότερος, καλύτερος και ωριμότερος από ποτέ κι αυτό αποτελεί άλλο ένα στοιχείο για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια πορεία και εξέλιξη θα έχει. Πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, (αν δεν με απατά η μνήμη μου) όταν αναλάμβανε την προεδρία του ΑΠΟΕΛ, είχε πει το αμίμητο «θα ξυπνήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα» κι αυτό φαίνεται πως έγινε χθες: Ο ΑΠΟΕΛ ξύπνησε από τον αγωνιστικό λήθαργο που βρισκόταν εδώ και μήνες. Μένει να δούμε αν θα παραμείνει «ξύπνιος» και φρέσκος τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ