aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔείγμα ποιότητας και εμπειρίας…

Δείγμα ποιότητας και εμπειρίας…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Πάει κι αυτό… Ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος της περιόδου 2016-17 ολοκληρώθηκε μία αγωνιστική πριν το τέλος του. Και μαθηματικά, πλέον, ο ΑΠΟΕΛ είναι πρωταθλητής, ενώ τα άλλα ευρωπαϊκά εισιτήρια εξασφαλίζουν η ΑΕΚ, ο Απόλλων και η ΑΕΛ. Η τελευταία αγωνιστική στον όμιλο του τίτλου θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού το μόνο που ενδιαφέρει ουσιαστικά (για τη διάρκεια των διακοπών τους) είναι ποια ομάδα θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Υπολείπεται, βέβαια, και η ανάδειξη του κυπελλούχου, αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον τελικό της 24ης Μαΐου στον οποίο συμμετέχουν ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων.

Οι γαλαζοκίτρινοι πανηγυρίζουν για πέμπτη σερί σεζόν και για 26η στην ιστορία τους. Όπως και στις πλείστες προηγούμενες περιόδους, οι διώκτες τους δεν έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους υποχρεώσει να στραβοπατήσουν στην πορεία προς το ψηλότερο σκαλοπάτι του τίτλου. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν φαβορί από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και παρέμεινε φαβορί μέχρι να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Προφανώς δείγμα της ποιότητάς του, αλλά και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει. Ακόμη και στα δύσκολα θα βρει τον τρόπο να σηκωθεί και να συνεχίσει την πορεία του προς τον τίτλο. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο μυστικό του. Ας μην ξεχνάμε ότι αναδείχθηκε πρωταθλητής στην 35η αγωνιστική, χωρίς να έχει νικήσει ούτε μία φορά τους άλλους δύο αξιόπιστους «μνηστήρες» του τίτλου, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα.

Ουδέποτε ασπάσθηκα εκείνο το παραμύθι που λέει ότι στο τέλος ο καθένας θα πάρει τη θέση που του αξίζει. Απλούστατα διότι στο ποδόσφαιρο «ομάδες-μοντέλο» είναι πολύ εύκολο να ξεφουσκώσουν με μία – δύο στραβοκλοτσιές που είναι αρκετές για να ανατρέψουν το ισοζύγιο των δυνάμεων και τις ισορροπίες. Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ο ΑΠΟΕΛ υπερτερεί, είναι ότι το έμψυχο δυναμικό του, και σε ποιότητα και σε ποσότητα, αξιολογείται ως πολύ καλύτερο από τους ανταγωνιστές του.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ότι βρίσκει τον τρόπο και παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του. Αν και λόγω Ευρώπης έχει να δώσει πολύ περισσότερους αγώνες, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, βρίσκει τον τρόπο να ζυγίζει όλα τα δεδομένα και να υπολογίζει όλες τις παραμέτρους που οδηγούν στον τίτλο. Στοιχεία που έλειπαν από την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα, ενώ είναι άγνωστα για την ΑΕΛ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ