aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ!

Δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ!

Πλήρωσε τα λάθη του, δεν εκμεταλλεύθηκε τις λίγες αλλά ξεκάθαρες ευκαιρίες που δημιούργησε και αποχαιρέτησε τον θεσμό του κυπέλλου ο ΑΠΟΕΛ. Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά για την ήττα με 0-2 από την Ομόνοια και τον αποκλεισμό, όμως οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους στον επαναληπτικό προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η περίοδος «ξηρασίας» του ΑΠΟΕΛ στη διοργάνωση αυξάνεται, με τον πολυνίκη του θεσμού (με 21 κατακτήσεις) να μένει χωρίς το τρόπαιο του κυπελλούχου για όγδοη χρονιά. Τελευταία φορά που έφθασε στην κατάκτηση του κυπέλλου ήταν τη σεζόν 2014-15, όταν είχε κερδίσει την ΑΕΛ με 4-2 στο ΓΣΖ. Για να ακριβολογούμε είχε διατηρήσει τότε το στέμμα του, αφού και την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε κατακτήσει το κύπελλο, κερδίζοντας 2-0 τον Ερμή. Ξαναβρέθηκε στον τελικό της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης τη σεζόν 2018-19, χάνοντας 0-2 από την ΑΕΛ.

Το διάστημα των οκτώ χρόνων χωρίς την κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη επίδοση του ΑΠΟΕΛ στην ιστορία της ομάδας, από την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου (1937) και έπειτα! Μεγαλύτερη περίοδος απουσίας του ΑΠΟΕΛ από τη λίστα των τροπαιούχων της διοργάνωσης είναι τα 11 χρόνια και καταγράφηκε από το 1952 έως το 1962. Χωρίς κύπελλο για οκτώ χρόνια έμειναν άλλη μία φορά οι γαλαζοκίτρινοι και συγκεκριμένα από το 1985 έως το 1992.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ