aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧρυσοφόροι ορίζοντες για τον ΑΠΟΕΛ

Χρυσοφόροι ορίζοντες για τον ΑΠΟΕΛ

Ευρωπαϊκά όνειρα και οικονομικές προσδοκίες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από αρκετά χρόνια, επιδιώκοντας την επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους και τα οικονομικά οφέλη που τη συνοδεύουν. Οι πρωταθλητές Κύπρου θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη διοίκηση να έχει θέσει ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους, είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή είναι αναμφίβολα σημαντικά. Το χειρότερο σενάριο για τον ΑΠΟΕΛ είναι ο αποκλεισμός στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, όπου τα έσοδα ανέρχονται σε 1,53 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Κόνφερενς, αυξάνονται σε 3,67 εκατομμύρια ευρώ. Αν ο ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα, τα έσοδα θα είναι παρόμοια, φτάνοντας τα 3,17 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα μέσω των πλέι οφ θα αποφέρει στον ΑΠΟΕΛ 4,66 εκατομμύρια ευρώ. Εάν η ομάδα προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν περάσει στους ομίλους, τα συνολικά έσοδα θα αγγίξουν τα 8,6 εκατομμύρια ευρώ. Το ιδανικό σενάριο είναι η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας τη τάξει διοργάνωσης, όπου τα έσοδα θα φτάσουν τα 18,62 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει αλλαγή στο format των διοργανώσεων. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα, οι ομάδες θα παίξουν οκτώ αγώνες (τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός έδρας) εναντίον οκτώ διαφορετικών αντιπάλων. Οι πρώτες οκτώ ομάδες της κατάταξης θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέση θα παίξουν διπλούς αγώνες για την πρόκριση στους «16». Στο Κόνφερενς, κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες (τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας) εναντίον έξι διαφορετικών αντιπάλων.

Η πρόκριση στους ομίλους οποιασδήποτε διοργάνωσης αποτελεί σημαντικό στόχο για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς ενισχύει το κύρος του συλλόγου και εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα που μπορούν να ενισχύσουν το αγωνιστικό του πλάνο και τις μελλοντικές του επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ