aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧρόνια πολλά «Μίστερ Γκολ» (pics & video)

Χρόνια πολλά «Μίστερ Γκολ» (pics & video)

Τα 51α γενέθλιά του γιόρταζε χθες ο Γιάννος Ιωάννου, ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και γενικότερα της Κύπρου.

Ο τεράστιος αρχηγός γεννήθηκε το 1966 και αποτελεί δικαίως τον σύγχρονο Θρύλο του Θρύλου. Στους εορτασμούς για τα 90χρονα της τρισένδοξης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ, ο «Μίστερ Γκολ» βραβεύτηκε ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την τιμημένη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Ο Γιάννος Ιωάννου είναι ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και αποτελεί το ίνδαλμα και παράδειγμα προς μίμηση για τους επίδοξους ποδοσφαιριστές. Ο εμβληματικός αρχηγός αγωνίστηκε στην ομάδα μας για μια εικοσαετία, από το 1981 μέχρι το 2000. Αποκτήθηκε από την ΕΝΑΔ σε ηλικία 16 χρονών έναντι 600 λιρών. Πέρασε όλη την επαγγελματική του καριέρα στην ομάδα της καρδιάς του και για πολλά χρόνια αγωνιζόταν με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Φόρεσε τη φανέλα του Θρύλου σε 504 παιχνίδια και σκόραρε 264 τέρματα (!), αριθμοί που αποτελούν απροσπέλαστο ρεκόρ στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και ταυτόχρονα σημείο αναφοράς και τιμής τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Σύλλογο. Πανηγύρισε 16 τρόπαια, 4 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 6 Ασπίδες, ενώ αναδείχθηκε 2 φορές 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου ο εμβληματικός αρχηγός του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε 41 φορές και σκόραρε 6 τέρματα.

Η καριέρα του Γιάννου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές, με σοβαρούς και χρόνιους τραυματισμούς, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις έβγαινε πιο δυνατός και συνέχιζε να γράφει ιστορία. Η φήμη του «Μίστερ Γκολ» δεν περιοριζόταν στα αγωνιστικά κατορθώματα και στο πλούσιο ταλέντο του. Διακρινόταν για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και για τον μεγάλο σεβασμό που έτρεφε προς όλους τους αντιπάλους. Ουδέποτε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τον οποιοδήποτε συμπαίχτη και αντίπαλο του. Το γεγονός αυτό τον έκανε ακόμη πιο ξεχωριστό στα μάτια του φίλαθλου κόσμου και ίσως τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα με τέτοιο ήθος.

Το 2000 και σε ηλικία 35 χρονών αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να βάλει τέλος στην μεγάλη καριέρα του. Η επιστροφή του Γιάννου στον ΑΠΟΕΛ δεν άργησε και το 2003 προσλήφθηκε ως βοηθός προπονητής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αποχώρησε το 2005 και επαναπροσλήφθηκε την περίοδο 2008/09 μετά από απαίτηση του Σέρβου τεχνικού.

Ο κ. Γιοβάνοβιτς γνώρισε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο την βοήθεια που θα πρόσφερε στα αποδυτήρια η παρουσία του Γιάννου Ιωάννου και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε πανηγυρικά, αφού τόσο η πρώτη, όσο και η δεύτερη θητεία συνδυάστηκε με πολλούς τίτλους και τεράστιες επιτυχίες. Ο εμβληματικός αρχηγός έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι προκειμένου ο Σύλλογος να μεγαλουργήσει στην Ευρώπη και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ να ζήσει τις ανεπανάληπτες και ευλογημένες στιγμές, με αποκορύφωμα την ονειρική πορεία που άρχισε το 2011 και τέλειωσε το 2012.

Πολλές από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ έχουν την υπογραφή αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και ανθρώπου και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστούμε για την μεγάλη προσφορά του. Φυσικά και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία νιώθει την ανάγκη να δηλώνει ευλογημένος που υπηρέτησε από διάφορες θέσεις τον μεγαλύτερο Σύλλογο της Κύπρου και να ευχαριστεί τον τεράστιο κόσμο του ΑΠΟΕΛ για την αγάπη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ