aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧριστοφίδης: «Θα το τραβήξουμε μέχρι τέλους με Κατσαντώνη»

Χριστοφίδης: «Θα το τραβήξουμε μέχρι τέλους με Κατσαντώνη»

Θα οδηγήσουν το θέμα με τον Κατσαντώνη μέχρι το τέλος διεκδικώντας τον ποδοσφαιριστή είπε στον ACTIVE ο δικηγόρος της Ομόνοιας Γιώργος Χριστοφίδης κληθείς να σχολιάσει στην εκπομπή «Passing Game» την απόφαση του παίκτη να πάει στον ΑΠΟΕΛ ως ερασιτέχνης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Αρχικά ο κ. Χριστοφίδης είπε: «Ο ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια του και το Σωματείο είχε την δυνατότητα εντός 3 μηνών να υποβάλει πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο ποδοσφαιριστής είναι υπόχρεος να το αποδεχθεί το συμβόλαιο και αν δεν δεχθεί το οικονομικό κομμάτι να το επαναδιαπραγματευθεί  και από δημοσιεύματα προκύπτει ότι έχει εγγραφεί ως ερασιτέχνης σε άλλη ομάδα».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Ομόνοια όμως σύμφωνα με το ισχύω κανονισμό αν δεχθεί πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο οφείλει να το αποδεχθεί  και αν διαφωνεί με τους ισχύον οικονομικούς όρους μπορεί να προσφύγει στην ΚΟΠ και να τους επαναδιαπραγματευθεί».

Για το γεγονός ότι ο παίκτης ενδεχομένως να μην θέλει να συνεχίσει στην Ομόνοια τόνισε: «Δεδομένο ότι του προσφέρεται επαγγελματικό συμβόλαιο και αντί αυτού επιλέγει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του ως ερασιτέχνης αυτό δημιουργεί διαφορά και εδώ είναι που θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα η Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ».

Διαβάστε επίσης: Καταθέτει προσφυγή εναντίον του Κατσαντώνη

Παράλληλα ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε: «Το πρώτο πράγμα που σημαίνει είναι πως αποφεύγει κατ’ αρχή να αντιμετώπιση την πρόταση που έχει δεχθεί από πλευράς της Ομόνοιας και στην συνεχεία δηλαδή το δεύτερο αποφεύγει να αποδεχθεί το μέλλον του με την έννοια ότι έχει ενώπιον του επαγγελματικό συμβόλαιο και επιλέγει κάτι άλλο. Το 3ο είναι πολλά σενάρια, όπως εάν έχει μετεγγραφεί ως ερασιτέχνης δεν καταβάλλονται ως αποζημιώσεις για εκπαίδευσης και στην συνέχεια προκύπτουν σωρεία άλλες υποθέσεις οι οποίες παραμένουν μέχρι να επιβεβαιωθούν. Εάν έχει όντως υπογράψει σε άλλη ομάδα τότε την επίλυση του θέματος θα αντιμετωπίσει η Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών».

Για τις τυχόν ευθύνες που έχει η Ομόνοια στο θέμα απάντησε: «Κατά την άποψη μου δεν έχει καμία ευθύνη, γιατί έχει πράξει με δέουσα επιμέλεια αυτό που έπρεπε να κάνει, και συγκεκριμένα να  προτείνει στον ποδοσφαιριστή επαγγελματικό συμβόλαιο. Έγιναν συναντήσεις με τον κηδεμόνα του, με τον ίδιο αλλά και τον εκπρόσωπο του, έχουν παραδοθεί επιστολές και μέιλ, έχει προταθεί συμβόλαιο και η Ομόνοια έχει καταθέσει από τις 16 Μαΐου το συμβόλαιο στην ΚΟΠ. Έχουν πράξη αυτό που έπρεπε στο Δ.Σ. Ομόνοιας ήταν το πιο σωστό».

Τέλος ο δικηγόρος των πρασίνων είπε πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον Κύπριο επιθετικό: «Η Ομόνοια σκοπεύει να διεκδικήσει τον ποδοσφαιριστή και τα δικαιώματα του μέχρι τέλους. Έχει την ευκαιρία να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και επέλεξε να μείνει ερασιτέχνης. Η πρόθεση από πλευράς Ομόνοιας είναι να μην μπούμε στην διαδικασία αντιπαλότητας μέσω ραδιοφώνου. Όλα τα υπόλοιπα θα διαφανούν στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ