aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧριστινάκης για ΑΠΟΕΛ: «Δεν πρέπει να γίνεται καφενειολογία»

Χριστινάκης για ΑΠΟΕΛ: «Δεν πρέπει να γίνεται καφενειολογία»

Ηρεμία, υπομονή και όχι καφενειολογία είναι τα συστατικά που πρέπει να ακολουθήσει ο ΑΠΟΕΛ για να βγει από την αγωνιστική κρίση σύμφωνα με τον Νώντα Χριστινάκη. Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων, του Απόλλωνα και της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου μίλησε στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» και φυσικά η κουβέντα δεν μπορούσε να μην αρχίσει από την σπουδαία επιτυχία της γυναικείας καλαθασφαιρικής ομάδας της Ελλάδας να προκριθεί στα τελικά του Γιούρο, αφού μέλος της είναι η κόρη του προπονητή του Χαλκάνορα Ιδαλίου, Ελεάνα Χριστινάκη.

Να δώσουμε συγχαρητήρια γιατί η κόρη σας, η Ελεάνα είναι μέλος της ελληνικής ομάδας καλαθόσφαιρας που προκρίθηκε στα τελικά του Γιούρο, σωστά; «Σωστά τα λέτε, τα συγχαρητήρια θα μεταφερθούν και φυσικά δεν είναι για μένα, είναι για την Ελεάνα. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό».

Είναι επαγγελματίας πλέον η Ελεάνα; «Ναι, είναι 100% επαγγελματίας. Παίζει στην Κάθερες στην Ισπανία. Είναι μέσα στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος και είναι η μοναδική ευρωπαία, οι υπόλοιπες είναι αμερικανίδες».

Πώς βιώσατε αυτή τη δύσκολη περίοδο στις μικρές κατηγορίες; «Έχουμε από τη μία δυσκολίες και από την άλλη τα προβλήματα είναι ένας τρόπος να πας μπροστά. Το γεγονός ότι προπονούσαμε ανά πεντάδες τους παίκτες ταλαιπωρηθήκαμε οι προπονητές, όμως έχουμε βελτιώσεις τις αδυναμίες των παικτών σε ατομικό επίπεδο. Πλέον, θα δουλέψουμε σε ομαδικό επίπεδο. Είδαμε αυτή την ταλαιπωρία ως οδηγό για να αντέξουμε σε αυτές τις δυσκολίες».

Πότε ήρθες στην Κύπρο; Ήρθες για τον Απόλλωνα έτσι; «Ήρθα το 1989 και ήμουν μέλος της ομάδας του Απόλλωνα που πήρε το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο πράγμα να περάσεις από ομάδες που πήραν τίτλο. Όπως συνέβη και στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΚ με το κύπελλο. Οι αναμνήσεις αυτές δημιουργούν ένα ισχυρό υπόβαθρο για να μεταφέρεις στη συνέχεια».

Δέθηκες περισσότερο με τον ΑΠΟΕΛ; Είσαι περισσότερο ΑΠΟΕΛίστας; «Το αίμα που έχω μέσα μου είναι κίτρινο και οφείλεται στον Ηλυσιακό. Η αγάπη δεν μοιράζεται, δεν είναι πίττα που την κόβεις. Τα αισθήματά μου είναι ίδια για Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ και Ένωση. Μπορώ να πω ακόμα ότι είναι πιο έντονα για την Ένωση γιατί είναι πιο αδύναμη. Είναι όπως ένας γονιός. Ένας αθλητής πρέπει να έχει ανοικτά συναισθήματα για τη φανέλα που φοράει».

Θα μας πεις τι συμβαίνει στον ΑΠΟΕΛ; Ξέρεις τι σημαίνει Αρχάγγελος, αυτό που ζει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ είναι λογικό; «Δεν υπάρχει ποτέ ταβάνι, αλλά ούτε και πάτωμα στον αθλητισμό. Εγώ θεωρώ ότι χρειάζεται ηρεμία και υπομονή για να ανακάμψει η ομάδα. Τα πρώτα δείγματα του κ. Πουρσαϊτίδη αυτό έδειξαν. Πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και το αγωνιστικό πνεύμα. Χρειάζεται υποστήριξη η ομάδα. Πρέπει να πιστώσουμε την ομάδα στο γεγονός ότι η φυσική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη λόγω των πολλών αλλαγών και του κορωνοϊού. Λόγω των συνεχόμενων αγώνων που έφεραν οι αναβολές με τον κορωνοϊό έφεραν κούραση, δείχνει μια ομάδα που δεν είναι φρέσκια. Δεν πρέπει να γίνεται καφενειολογία. Πιστεύω ο προπονητής έχει την εμπειρία, η διοίκηση επίσης και οι παίκτες την ικανότητα να φέρουν αποτελέσματα. Δεν λέω να επανέλθει σε πορεία πρωταθλητισμού, αλλά να μην υπάρχει θέμα συζήτησης και πανικός για υποβιβασμό».

Μα, από την αρχή της σεζόν ήταν κακή η εικόνα του ΑΠΟΕΛ… «Μέχρι να γίνει το χέρι αποκλεισμού στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ έδειξε σημάδια πολύ καλά. Μετά δημιουργήθηκαν αλυσιδωτές αλλαγές οικονομικά και αγωνιστικά. Σαν να πέρασε δεύτερο κορωνοϊό η ομάδα. Με τόσες αλλαγές δεν μπορείς να επανέλθεις. Αλλάζουμε προπονητές, αλλάζουμε παίκτες αυτή είναι η αιτία. Έγιναν και λάθος επιλογές δεν το συζητώ, αλλά δεν δέχομαι εγώ ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν παίζει καλά λόγω των παικτών. Ένας μέτριος παίκτης φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ γίνεται καλύτερος, δεν μπορεί να γίνεται χειρότερος. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια συσπείρωση και πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κάνουμε τους παίκτες που έχουμε να αποδώσουν».

Ναι, αλλά γίνεται να μην παίζει καλά ο Ντε Βινσέντι και να φταίει ο Πετρίδης; Να φταίνε γενικά όλοι και αυτοί που αμείβονται με χιλιάδες ευρώ να μην φταίνε; «Εγώ μισώ το δημοσιουπαλληλική στο ποδόσφαιρο. Κανένας παίκτης που παίρνει τεράστια ποσά δεν είναι έτσι. Απλά όταν ένας παίκτης δέχεται επιθέσεις κλείνεται στον εαυτό του και φαίνεται σαν να είναι δημόσιος υπάλληλος. Δεν ισχύει ότι υπάρχουν παίκτες του ΑΠΟΕΛ που δεν τους νοιάζει. Προσπαθούν να διαχειριστούν αυτή την κρίση 5-6 άτομα. Δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση ένας νεαρός τερματοφύλακας. Ή ένας στρατιώτης όπως ο Σατσιάς και ο Κατσαντώνης. Μπορεί ο Ζαχίντ, μπορεί ο Ντε Βινσέντι, μπορεί ο Λουντέμο. Δεν γίνεται να λέμε να φύγουν όλοι πάλι, να τους αλλάξουμε όλους. Ακόμα και εάν αλλάξει η διοίκηση που φωνάζει η διοίκηση και κακώς κατά την γνώμη μου και δεν έχω καμία σχέση με τη διοίκηση εγώ, έχει αποδειχθεί ότι η διαδικασία πολλών αλλαγών έχει αποτύχει. Είναι μία κρίση και πρέπει να τη διαχειριστεί η ομάδα διαφορετικά. Πρέπει να στηριχθούν οι παίκτες, να δούμε γιατί έχουν απομονωθεί και θα πάνε όλα καλά. Και από εκεί και πέρα να τα δούμε ξανά το Καλοκαίρι».

Πιο είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας; «Καλύτερος τερματοφύλακας που πέρασε ποτέ από την Κύπρο είναι ο Βάτερμαν. Εννοείται ότι είναι σπουδαίος ο Φαμπιάνο. Έχει εξαιρετικά στοιχεία επίσης ο Λόρια και είναι από τους λόγους που είναι στα ψηλά αυτές οι δύο ομάδες. Δικαίως παίζει στον Απόλλωνα ο Δημητρίου και κακώς βάλλεται. Πρέπει να στηριχθεί και όχι να του φορτώνονται άσχημα αποτελέσματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ