aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Χρειάζεται να τον πιστέψει η ομάδα του»

«Χρειάζεται να τον πιστέψει η ομάδα του»

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ένας ποδοσφαιριστής που έβαλε τη σφραγίδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ Αθηνών, ο Μάρτιν Εστερχάζι, ο οποίος αγωνίστηκε από το 1984 μέχρι το 1987 στον δικέφαλο, μίλησε στον Active και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», για το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ Ρόλαντ Σάλαϊ. Ο κύριος Εστερχάζι τόνισε πως ο νεαρός Ούγγρος ποδοσφαιριστής είναι το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στην Ουγγαρία και πως αν του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες θα αναδείξει τις ικανότητες του.

Αρχικά θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε για τον Σάλαϊ.

«Προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Τόσο ο πατέρας του, όσο και ο θείος του ήταν ποδοσφαιριστές. Με τον θείο του μάλιστα ήμασταν και συμπαίκτες. Νομίζω ότι ο Ρόλαντ είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ουγγαρία, μπορεί να παίξει καλά στην Κύπρο. Έχει πολύ καλή τεχνική, χρειάζεται να τον πιστέψει η ομάδα και αν του δοθεί η ευκαιρία να παίξει, θα δείξει το ταλέντο του».

Τον γνωρίζετε πολύ καλά, αφού γνωρίζετε και τον πατέρα του.

«Καλύτερα γνωρίζω τον θείο του, όμως είδα τον Ρόλαντ κάποιες φορές στο Ουγγρικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Παλέρμο όπου αγωνίστηκε. Αν παίξει μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα».

Γνωρίζετε το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να κάνει καριέρα στην Κύπρο;

«Κατά την άποψη μου, είναι ψηλό το επίπεδο στην Κύπρο, είναι πιο ψηλό από ότι στην Ουγγαρία. Δεν είναι πιο ψηλό από την Ιταλία, αλλά ο ΑΠΟΕΛ παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι πρόκληση για το Σάλαϊ και νομίζω πως αν παίζει βασικός θα δείξει το ταλέντο του. Πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει πολύ καλούς παίκτες, κυρίως στο κέντρο, αλλά αν πάρει τις ευκαιρίες του θα δείξει πόσο καλός είναι».

Έχει την προσωπικότητα για να γίνει ηγέτης στον ΑΠΟΕΛ, ή η ηλικία του δεν του το επιτρέπει;

«Για να γίνει κάποιος ηγέτης σε μια ομάδα, δεν έρχεται αυτόματα ούτε μέσα από τις προπονήσεις. Πρέπει να δείξει το ταλέντο του, το πόσο καλός είναι και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για κάποιον για να γίνει ηγέτης σε μια ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολύ καλούς παίκτες και νομίζω πως ήδη έχει τους ηγέτες του. Οι παίκτες καταλαβαίνουν αν κάποιος είναι καλός και μέσα στα αποδυτήρια. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει το ταλέντο του».

Σε ποια θέση μπορεί να παίξει καλύτερα;

«Νομίζω ότι μπορεί να παίξει καλύτερα ως 10άρι και ως μεσοεπιθετικός, επειδή είναι πολύ καλός και με τα δύο πόδια. Η θέση του είναι καθαρόαιμος επιθετικός, αλλά εξαρτάται πως παίζει η ομάδα, από την τακτική που ακολουθεί».

Ήσασταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ Αθηνών και αγωνιστήκατε εκεί από το 1984 μέχρι το 1987. Θυμάμαι μάλισα και ένα τέρμα που σημειώσατε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και κερδίσατε 1-0. Τώρα τι ακριβώς σχέση έχετε με την ΑΕΚ;           

«Πρέπει να σας διορθώσω, επειδή το γκολ που λέτε δεν το σημείωσα εγώ, αλλά ο Παύλος Παπαϊωάννου. Στην αρχή έδωσαν το γκολ σ’ εμένα, όμως τους είπα ότι δεν άγγιξα την μπάλα και έτσι το άλλαξαν. Θα ήταν καλό να σκόραρα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως κερδίσαμε μόνο με 1-0. Προσπάθησα να κάνω κάποιες δουλειές με την εταιρεία μου την «Sports 5» στο νέο στάδιο της ΑΕΚ πριν 2 χρόνια, όμως δεν έτυχε επειδή δεν είχε αρχίσει το γήπεδο. Τώρα είμαι χαρούμενος που άρχισαν οι εργασίες και έχω ξανά επαφές με τον πρόεδρο, του είπα αν χρειαστεί τη βοήθεια μας είμαστε ανοικτοί στο να συζητήσουμε για να συνεργαστούμε».

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ και στον Σάλαϊ: «Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα και ελπίζω ο Σάλαϊ να πετύχει», ενώ κλείνοντας είπε «ΑΕΚάρα», εννοώντας βεβαίως την ΑΕΚ Αθηνών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ