aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧρ. Συμεωνίδης: «Σε κάποια φάση ο Πρόδρομος περιμέναμε να μας δώσει και μέρισμα»

Χρ. Συμεωνίδης: «Σε κάποια φάση ο Πρόδρομος περιμέναμε να μας δώσει και μέρισμα»

Ένας από τους παλαιότερους και εμπειρότερους παράγοντες του ΑΠΟΕΛ, ο Χριστόδουλος Συμεωνίδης, ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή Εκλογική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, μίλησε αποκλειστικά στον Active (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ».

Δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του ΑΠΟΕΛ, σημείωσε πως η κριτική που έγινε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ήταν καλόπιστη και υπογράμμισε την ανάγκη για δραστικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Ο κ. Συμεωνίδης συμφώνησε με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στην ανάγκη εοπιστροφής του κόσμου του ΑΠΟΕΛ στα γήπεδα και χαρακτήρισε ως πιο δύσκολη μετεγγραφή της θητείας του τον Λούκα Χατζηλούκα.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε

Όροι εντολής στον Πρόδρομο Πετρίδη έδωσαν οι μέτοχοι με συντριπτικό ποσοστό: «Βασικά πριν πω οτιδήποτε, θα πω ότι ανά το παγκόσμιο οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά. Θέλω να συγχαρώ το Δ.Σ. της εταιρείας και ειδικά τον Πρόδρομο Πετρίδη. Όπως πολύ σωστά είπατε συνέβη το πρωτοφανές ποσοστό του 99.7%.

Πέρασε δύσκολες στιγμές ο ΑΠΟΕΛ. Είδαμε την ομάδα να συμβιβάζεται με μια άσχημη πορεία. Ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές απ’ όσο θυμάμαι και αυτό σίγουρα προκάλεσε αντίδραση γιατί ο ΑΠΟΕΛίστας δεν συμβιβάζεται με τίποτα από άλλο πέραν του πρωταθλητισμού. Έγινε κριτική από κάποιους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Πιστεύω ήταν καλόπιστη η κριτική. Έφτασε ο καιρός να αφήσουμε πίσω μας αυτή την παρένθεση».

Η εμπειρία σας είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τον Πρόδρομο Πετρίδη. Σας έπεισε ο ίδιος με το πλάνο του; «Θα σας πω ότι στην οικονομική ανάλυση που έγινε και το λέω χαριτολογώντας σε κάποια φάση περιμέναμε πως θα μας δώσει και μέρισμα. Ναι, θέλω να πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες μέρες».

Πιστεύετε ότι μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να επανέλθει σε πρωταγωνιστική πορεία; «Νιώθω ότι θα γίνουν σωστές και σοφότερες κινήσεις από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη γιατί από το περσινό ρόστερ δυσκολεύομαι να βρω πέραν των 2-3 παικτών που αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Είναι υπερβολικό αυτό που λέω, αλλά αν δεν είναι 2-3 είναι τέσσερις. Έφτασα εγώ σε αυτή την ηλικία που είμαι να έχω χάσει τον ύπνο μου, που για μένα είναι σημαντικός ο ύπνος. Ήταν μια χρονιά που ότι κι αν έκανε η ομάδα δεν της έβγαινε».

Το μεγαλύτερο λάθος για εσάς που έγινε και δεν πρέπει να επαναληφθεί; «Πέρσι ήταν και θέμα προπονητών και θέμα παικτών και σχεδιασμού, ήταν και η πανδημία. Ας σκεφτούμε ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν ήταν αθλητές χρειάστηκαν 1-2 μήνες για να ξεπεράσουν τον κορωνοϊό. Πιστεύω τίποτα δεν πήγε σωστά».

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είπε ότι πιο σημαντικό ακόμα και από μετεγγραφές κράχτες είναι η επιστροφή των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Συμφωνείτε; «Υπερθεματίζω τα όσα έχει πει ο κ. Πουρσαϊτίδης. Με τη μάζα του κόσμου μας μπορούμε να διαγράψουμε την εφιαλτική σεζόν. Δεν σας το κρύβω ότι εγώ πολλές φορές συνέλαβα τον εαυτό μου να παρακολουθεί 4-5 λεπτά τους οργανωμένους».

Είπατε ότι χάσατε τον ύπνο σας φέτος, γνωρίζοντας πλέον τα οικονομικά δεδομένα πώς σας φαίνονται τα ανοίγματα στις μετεγραφές; Ο Κβιλιτάια είναι κοντά, διαρρέει ενδιαφέρον για Τάαμαρι και Νταουσβίλι… «Πιθανότατα η φιλοσοφία του προπονητή και της διοίκησης να είναι με παίκτες που έχουν δει και έχουν ζήσει. Άλλες χρονιές φέρναμε ονόματα από το εξωτερικό που πιστεύαμε θα βοηθήσουν αλλά δεν το έπραξαν. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε αυτό το κομμάτι».

Είναι αλήθεια ότι έγινε προσπάθεια για να συνυπάρξουν Πετρίδης και Κυριακίδης; «Πιο παλιά ναι έκανα μια συζήτηση. Χθες, ο Πρόδρομος μίλησε για μία ελεγκτική επιτροπή που θα παρακολουθεί τα οικονομικά και εύχομαι να συμμετάσχουν άνθρωποι που θα λένε τη γνώμη τους».

Τον Ζαχίντ θα τον θέλατε στην ομάδας σας τη νέα σεζόν; «Είναι ένας από τους 3-4 που σας είχα πει προηγουμένως ότι θα κρατούσα (γέλια)».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη μετεγγραφή επί εποχής σας; «Θα γελάσετε τώρα αν σας πω. Ο Λούκας Χατζηλούκας. Ήταν στον ΑΠΟΠ Πάφου. Πήγε μια ομάδα να τον διαπραγματευτείς την Πάφο. Ο Μιχαλάκης Ζιβανάρης ήταν σε μία συνεδρία και με πήραν εμένα τηλέφωνο να μου πουν ότι δεν κλείνει. Όταν τελείωσε ο κ. Ζιβανάρης πήγαμε στην Πάφο και ζοριστήκαμε αρκετά μέχρι να τους πείσουμε και την ομάδα του ΑΠΟΠ και τον ίδιο τον Χατζηλούκα».

Ποια ήταν η κορυφαία σας στιγμή στον ΑΠΟΕΛ; «Το ντάμπλ και το αήττητο του 1995-96. Εκείνη την εποχή έπαιζαν και για τη φανέλα και για τον εγωισμό τους. Βέβαια, για κάθε ΑΠΟΕΛίστα κορυφαία στιγμή ήταν η πρώτη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η πορεία στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη δική μας εποχή για να αρχίσει η λειτουργία μιας ομάδας βάζαμε το χέρι στην τσέπη. Τώρα, είναι διαφορετικά τα πράγματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ