aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧωρίς περιθώριο γκέλας

Χωρίς περιθώριο γκέλας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης, δεν ξέχασε τους τέσσερις χαμένους βαθμούς που μέτρησε η ομάδα του με αντιπάλους τον Άρη (0-0) και τον Εθνικό Άχνας (1-1). Δύο παιχνίδια κατά τα οποία αποτελούσε αδήριτη ανάγκη η νίκη, αλλά αυτή δεν ήλθε ποτέ καθώς η απόδοση δεν ήταν η αναμενόμενη. Για να μην τριτώσει το κακό στον σημερινό αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, λοιπόν, ο Ελλαδίτης προπονητής πήρε τα μέτρα του, προειδοποιώντας τους ποδοσφαιριστές για τις δυσκολίες που θα συναντήσουν εάν δεν αγωνισθούν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους.

Με πολλές απουσίες ο ΑΠΟΕΛ (Επιστρέφει ο Μιλάνοφ)

Πρόκειται εκ των 90λεπτων που οι γαλαζοκίτρινοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη και επιβάλλεται αυτό να αποδειχθεί με τον πιο πειστικό τρόπο εντός αγωνιστικού χώρου. Ο αντίπαλος αναμένεται να παραταχθεί με πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή, να προσέξει τα νώτα του ώστε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία, οπότε εξυπακούεται πως πρέπει να ανιχνευτούν οι τρόποι διάσπασης. Παρατηρήθηκαν παιχνίδια, κατά τα οποία οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν με έλλειψη ιδεών στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης και εγκλωβίστηκαν σε ένα μονότροπο ανάπτυξης, κάτι που έκανε τη ζωή πιο εύκολη στον αντίπαλο.

Αυτά και άλλα πολλά, ασφαλώς, γυροφέρνουν στο μυαλό του Δώνη, ο οποίος προσδοκεί πως οι παίκτες του πήραν ένα καλό μάθημα από προηγούμενα στραβοπατήματα και θα παρουσιαστούν με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, πάθος και πρωτίστως αποτελεσματικότητα ώστε να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Ολυμπιακού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να φτάσουν στην τρίτη σερί νίκη τους, αφού μόνο έτσι θα μπορέσουν να διευρύνουν τη δυναμική τους, βλέποντας τη συνέχεια με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Να μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως ακολουθούν Τετάρτη και Σάββατο τα δύο παιχνίδια με τον Ερμή (το πρώτο είναι εξ αναβολής), όπου στόχος είναι το απόλυτο των βαθμών για να μπορέσει η ομάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες από τους προπορευόμενους. Οπότε, ο Δώνης καλείται να κάνει την καλύτερη διαχείριση των παικτών του ώστε να ανταπεξέλθουν, φτάνοντας εν τέλει στο ζητούμενο.

Για παράδειγμα, όσον αφορά στο σημερινό παιχνίδι, υπάρχουν μονάδες στην ομάδα που προέρχονται από 90λεπτα. Όπως είναι οι Μίκαελ Ποτέ, Ρόναλτ Σάλαϊ, Γκάγιας Ζαχίντ, Καρλάο, Χεσούς Ρουέδα, Νούνο Μοράις και άλλοι. Είναι στη μέση και η ειδική «αντιμετώπιση» που τυγχάνουν οι Στάθης Αλωνεύτης, Βινίσιους. Όλα αυτά, εννοείται πως κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την πρόβλεψη σχετικά με τις επιλογές του προπονητή για το αρχικό σχήμα. Το σίγουρο είναι πως θα παρατηρηθούν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ αφού οι επιλογές που έχει ο Δώνης το επιτρέπουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ