aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΧορεύοντας με τη «βασίλισσα» ο ΑΠΟΕΛ

Χορεύοντας με τη «βασίλισσα» ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πλησιάζει άλλο ένα τεράστιο ευρωπαϊκό ραντεβού, με την αδρεναλίνη να εκτοξεύεται. Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυναμικότητας της Ρεάλ Μαδρίτης, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα τα δώσουν όλα στο αυριανό ματς για το καλύτερο δυνατό. Μακριά από το άγχος, οπλίζονται με αποφασιστικότητα, πάθος και πείσμα για να κάνουν άλλη μια αγωνιστική υπέρβαση ώστε να επιβιβαστούν στο τρένο της πρόκρισης για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς τρεις βασικούς η Ρεάλ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ

Πώς μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να κοιτάξει κατάματα την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν; Αν κάνει το τέλειο παιγνίδι και πάλι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη μιας τέτοιας μονομαχίας. Ούτε φυσικά και ο Γιώργος Δώνης. Αυτό που θα προσπαθήσουν να κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι είναι να αναλύσουν τα δυνατά σημεία της αντιπάλου και αν λειτουργήσουν άψογα στο ΓΣΠ, τότε οι χρυσοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» ενδεχομένως να τα βρουν σκούρα. Η αναμέτρηση με τη Ρεάλ δεν είναι απλώς ακόμα ένα παιχνίδι. Είναι η πιο αστραφτερή (φετινή) εντός έδρας μονομαχία που «ηλεκτρίζει» τις ποδοσφαιρικές αισθήσεις και από μόνη της κρατά στην «πρίζα» άπαντες στον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο

Σε τέτοιες μεγάλες προκλήσεις, η ωριμότητα στις αντιδράσεις παίζει σημαντικό ρόλο. Τα γκολ είναι ως συνήθως απόρροια λαθών, ως εκ τούτου ο περιορισμός των άστοχων μεταβιβάσεων θα μειώσει εξαιρετικά τις πιθανότητες να γίνουν πολλές φορές απειλητικοί οι παίκτες του Ζιντάν. Η ηρεμία και η συγκέντρωση, λοιπόν, είναι το ένα σκέλος της όλης ιστορίας.

Το δεύτερο είναι η υπερπροσπάθεια. Οι γαλαζοκίτρινοι επιβάλλεται να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντιπάλους τους προκειμένου να μειώσουν τους κενούς χώρους, να διασφαλίσουν τη συνοχή μεταξύ των γραμμών και να προσφέρουν αποτελεσματικές αλληλοκαλύψεις στους συμπαίκτες τους.

Η κυριαρχία στις προσωπικές μονομαχίες, η «επιθετική άμυνα» και ο υπερβάλλων ζήλος αναμένεται να αποτελέσουν το «διαβατήριο» για το όνειρο του βαθμολογικού οφέλους. Ανεξάρτητα από τα συστήματα των προπονητών, η θέληση και το κίνητρο των παικτών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τις συνθήκες σε τόσο σημαντικές αναμετρήσεις. Η προσοχή στα μετόπισθεν και η αποτελεσματική περιφρούρηση ποδοσφαιριστών της αγωνιστικές εμβέλειας του Ρονάλντο αποτελούν αδήριτη ανάγκη.

Όταν ο ΑΠΟΕΛ χάνει την μπάλα θα παραχωρεί χώρο στον αντίπαλο οργανώνοντας την άμυνά του γρήγορα πίσω από τη μεσαία γραμμή, αναζητώντας ελεύθερους διαδρόμους για γρήγορες αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος τη σβελτάδα των ποδοσφαιριστών του. Σε τέτοια ματς ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες. Διαμορφώνεται ποδοσφαιρική προσωπικότητα και «χτίζεται» το μέταλλο της κάθε ομάδας. Απομένει να διαπιστώσουμε, λοιπόν, το πόσο έτοιμος θα είναι ο ΑΠΟΕΛ για μία τόσο μεγάλη πρόκληση για την 5η στροφή των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ